ACTUALITATE 17 mai 2022

Peste 20 de milioane de lei pentru lucrări de reabilitare a trei clădiri ale Spitalului Județean

de Iulia Drăghici - Taraș | 651 vizualizări

În cea mai recentă ședință a Consiliului Județean, din 16 mai, s-a stabilit că autoritățile vor participa la un nou concurs de proiecte pentru obținerea de finanțare pentru investiții care au legătură cu Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe. De data aceasta se urmărește obținerea a 20 de milioane de lei (plus TVA) prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru reabilitarea a trei clădiri. 

Aceste fonduri vor fi utilizate pentru mai multe lucrări care vizează eficiența energetică a clădirii secției de Boli Infecțioase, a Corpului C și a clădirii Bloc Alimentar. 

Solicitarea spitalului este fundamentată prin faptul că atât Corpul C al clădirii spitalului, cât și clădirea Secție Boli Infecțioase și Blocul Alimentar din ansamblul Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe nu corespund din punct de vedere termic. 

Lucrările de intervenție asigură creșterea performanței energetice a clădirilor din cadrul spitalului și au ca scop reducerea consumului specific pentru încălzire în condiții de eficiență economică. 

Au fost elaborate audituri energetice pentru fiecare clădire în parte menționată mai sus, iar recomandarea pachetului de măsuri de realizat prin proiect s-a făcut pe baza rezultatelor care justifică eficiența energetică a acțiunii de creștere a performanței energetice a clădirii cu influențe benefice asupra confortului termic, reducerii consumului de energie în exploatare și impactului asupra mediului pe termen lung”, se arată în referatul de aprobare al proiectului adoptat luni în unanimitate de CJ. 

Cred că am învățat lecția că sănătatea primează. În fiecare ședință a Consiliului Județean de până acum, dacă nu mă înșel, am avut cel puțin un proiect care vizează investiții în domeniul sănătății”, a spus în ședința de luni președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor. 

Cererea de finanțare va fi depusă în cadrul apelului de proiecte PNRR/2022/C5/2/B.2.1/1, componenta 5 - Valul renovării, axa 2 - Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, operațiunea B.2: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice, finanțat din fondurile europene aferente Planului național de redresare și reziliență.

Foto: Kocsis-B. János

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.