ACTUALITATE 22 noiembrie 2022

23 de permise reținute și 271 de amenzi date de polițiștii covăsneni în 7 zile

de David Leonard Bularca | 1101 vizualizări

Polițiștii covăsneni au aplicat 271 de amenzi și au reținut 23 de permise pe parcursul săptămânii trecute, în perioada 14-20 noiembrie. Printre neregulile constatate se numără nerespectarea limitei de viteză și abateri de la lege ale pietonilor și bicicliștilor, se arată într-o informare de presă transmisă de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Covasna. 

„Luni polițiștii au acționat pentru verificarea legalității transportului rutier de persoane, marți polițiștii rutieri au avut ca obiectiv combaterea abaterilor săvârșite de către pietoni, miercuri s-a acționat pentru prevenirea comportamentului agresiv la volan și combaterea abaterilor comise de bicicliști, joi pentru depistarea și sancționarea conducătorilor de vehicule care nu acordă prioritate de trecere pietonilor, iar vineri pentru combaterea folosirii telefoanelor mobile la volan.

În cursul sfârșitului de săptămână, polițiștii au acționat pentru impunerea respectării regimului legal de viteză și pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive (sic!), conform reprezentanților IPJ Covasna. 

Cele mai multe sancțiuni aplicate au fost pentru nerespectarea limitei de viteză, arată aceeași sursă.

„În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 271 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea legislației privind circulația pe drumurile publice, dintre acestea 31 de sancțiuni au fost aplicate pentru nereguli constatate la operatori economici care efectuează transporturi de persoane, 88 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea limitei legale de viteză, 35 pentru abateri comise de pietoni și 14 pentru abateri comise de bicicliști.

De asemenea, în cursul acțiunilor desfășurate au fost reținute 24 de permise de conducere, dintre care 9 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 2 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor și 4 pentru conducerea sub influența alcoolului (sic!), se mai arată în informarea de presă. 

Recomandările polițiștilor covăsneni

Pentru că sezonul rece a început să își facă simțită prezența, polițiștii covăsneni au o serie de recomandări pentru șoferi. Pe lângă prudență, ei recomandă și adaptarea vitezei la condițiile de drum și de trafic. 

„Reiterăm faptul că, atunci când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheață, zăpadă, etc. ori când vizibilitatea este sub 100 m în condiții de ceață, ploi torențiale, ninsori abundente, conducătorii de vehicule sunt obligați să circule cu o viteză care să nu depășească 30 km/h în localități și 50 km/h în afara localității”, punctează reprezentanții IPJ Covasna. 

Pe lângă aceste aspecte, șoferii trebuie să ia în calcul și următoarele recomandări:

  • În cazul în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini trebuie să folosiți frâna de motor. În niciun caz nu trebuie să bruscați comenzile.
  • Păstrați, în mers, o distanță suficientă față de vehiculele din fața dumneavoastră pentru a putea opri în condiții de siguranță.
  • Nu vă angajați în depășirea coloanelor de autovehicule.
  • În cazul în care rămâneți în pană, activați instalațiile de semnalizare a avariilor și așezați triunghiurile de presemnalizare.

„Reiterăm faptul că o conduită responsabilă și preventivă poate salva viața dumneavoastră, a pasagerilor cu care vă efectuați deplasarea și a celorlalți participanți la trafic”, se mai arată în informarea de presă.

Sursa foto: IPJ Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.