ACTUALITATE 6 aprilie 2016

2.399 de locuri pentru elevii din clasa pregătitoare

de Iulia Drăghici - Taraș | 569 vizualizări

În prima etapă de înscriere la clasa pregătitoare au depus cereri 1.806 copii care au vârsta de 6 ani împlinită, dar şi 230 de elevi care împlinesc 6 ani între 31 august şi 1 septembrie. Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna, procentul de înscriere în prima etapă este de 84,86%. Faţă de anul trecut, numărul de locuri a fost suplimentat cu aproape 100, de la 2.300 la 2.399.

„Anul acesta, în prima fază am proiectat 2.333 de locuri. După prima fază ne-am dat seama că au fost niște localități în care numărul înscrișilor a depășit planul de școlarizare. După ajustările efectuate am ajuns la 2.399 de locuri. Această cifră înseamnă o medie de 18,94 de elevi per clasă”, a spus inspectorul şcolar general, Kiss Imre, într-o conferinţă de presă, când a mai precizat că, în majoritate, clasele sunt deja constituite.

„În continuare aşteptăm părinţii, care nu au venit în prima etapă de înscrieri, până vineri 8 aprilie. Cei care sunt plecaţi în străinătate şi se întorc, nici ei nu vor rămâne fără şcoală. Nimeni nu va rămâne fără şcoală pentru că există şi această posibilitate, de face înscrierea şi în luna septembrie. Obiectivul cel mai important este ca toţi copiii să fie şcolarizaţi şi să intre în clasa pregătitoare. Acesta este primul pas pentru o evoluţie în şcoală”, a completat Kiss Imre.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.