ACTUALITATE 8 ianuarie 2014

2.000 de dosare depuse pentru ajutorul de căldură la Sfântu Gheorghe

de Monica Vrânceanu | 92 vizualizări

Peste 2.000 de dosare au fost depuse până la finele anului trecut la Direcția pentru Asistență Comunitară din Sfântu Gheorghe, pentru obținerea ajutorului pentru încălzire pe timp de iarnă.

Directorul Tankó Vilmos ne-a declarat că cele mai multe dosare, adică în jur de 1.500, au fost depuse solicitând ajutor de încălzire pe sistemul gazelor naturale, iar cele mai puține, 80, pentru sistemul de încălzire bazat pe electricitate. Restul dosarelor au fost depuse de către cei care încălzesc cu lemne. Revenind la numărul scăzut de dosare depus de către cei care se încălzesc pe curent electric, Tankó a explicat că numărul scăzut se explică inclusiv prin faptul că acest tip de încălzire nu a mai fost subvenționat până în acest an, astfel că foarte puțini au optat pentru el.

Oamenii pot depune în continuare documentația pentru ajutorul de încălzire pe perioada iernii, cu mențiunea că nu se acordă ajutor retroactiv, pe lunile de iarnă pentru care nu au depus”, a mai spus Tankó Vilmos.

Acesta s-a referit și la restul de ajutoare din partea Uniunii Europene – ulei, făină, zahăr, mălai, conserve și alte astfel de alimente, care au fost distribuite deja în mare măsură. Potrivit lui Tankó, cantitățile ajunse la Sfântu Gheorghe au fost suficiente, acoperind și lisele suplimentare – cu șomeri, pensionari cu venituri mici, beneficiari de ajutor social ori persoane cu handicap intrate în drepturi după realizarea listelor, în iunie 2013. Cu toate acestea, alimente mai sunt la depozitul Direcţiei, iar acestea își așteaptă în continuare beneficiarii, care ar trebui să intre în posesia lor cât mai curând, deoarece unele au termene de expirare în acest an.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.