ACTUALITATE 18 aprilie 2011

Procesul lui Racz, amânat pentru apărare

de Monica Vrânceanu | 449 vizualizări
La Tribunalul Covasna a avut loc ieri prima înfățișare pentru judecarea pe fond a cazului primarului din Târgu Secuiesc, acuzat în luna martie de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) de luare de mită în formă continuată. Avocații lui Racz Karoly au cerut și au obținut ieri amânarea judecării cauzei pentru data de 18 mai, invocând că au nevoie de mai mult timp pentru pregătirea apărării. Racz Karoly

La Tribunalul Covasna a avut loc ieri prima înfățișare pentru judecarea pe fond a cazului primarului din Târgu Secuiesc, acuzat în luna martie de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) de luare de mită în formă continuată.

Avocații lui Racz Karoly au cerut și au obținut ieri amânarea judecării cauzei pentru data de 18 mai, invocând că au nevoie de mai mult timp pentru pregătirea apărării.

Racz Karoly a fost arestat pe 12 martie, în urma propunerii procurorilor DNA, fiind acuzat de luare de mită în formă continuată – zece acte materiale. La baza acuzării lui Racz Karoly a stat încheierea, pe 15 februarie 2010, a unui acord-cadru de prestări servicii între municipiul Târgu Secuiesc şi o societate comercială. Potrivit DNA, Racz Karoly, în calitatea sa de primar, i-a pretins administratorului unei  societăţi – denunţătorul în cauză – o sumă de bani neprecizată în scopul derulării fără probleme a contractului – emiterea de comenzi din partea Primăriei şi aprobarea cu rapiditate a plăţii unor produse livrate. Racz și-a susținut tot timpul nevinovăția, arătând că  era vorba despre un simplu împrumut și nimic altceva. Pe 12 martie, Tribunalul Covasna a aprobat arestarea pentru 29 de zile a lui Racz Karoly. Primarul de Târgu Secuiesc a fost suspendat din funcție pe timpul arestării, el revenind la Primărie abia după eliberarea sa din arest, pe 9 aprilie.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.