ACTUALITATE 10 septembrie 2009

170 de dosare eligibile pentru locuinţe sociale

de Covasna Media | 499 vizualizări
Consiliul Local (CL) Sfântu-Gheorghe a aprobat lista pe baza căreia vor fi acordate locuinţele sociale din blocul social din strada Mikes Kelemen, în total fiind vorba despre 170 de dosare eligibile în urma evaluării.

[singlepic=299,400,200,,left]Garsonierele din acest centru social proaspăt reabilitat vor fi acordate în aproximativ două săptămâni, după intra rea în vigoare a hotărârii de Consiliu Local, iar din cele 60 de locuinţe în jur de zece vor ajunge la persoane evacuate, potrivit legii 10. În total, pentru garsonierele din Mikes Kelemen sunt eligibile 170 de dosare din 286 depuse de oameni de-a lungul anilor, unele chiar de la începutul anilor ’90. Între timp, mulţi şi-au

Consiliul Local (CL) Sfântu-Gheorghe a aprobat lista pe baza căreia vor fi acordate locuinţele sociale din blocul social din strada Mikes Kelemen, în total fiind vorba despre 170 de dosare eligibile în urma evaluării.

Garsonierele din acest centru social proaspăt reabilitat vor fi acordate în aproximativ două săptămâni, după intra rea în vigoare a hotărârii de Consiliu Local, iar din cele 60 de locuinţe în jur de zece vor ajunge la persoane evacuate, potrivit legii 10.

În total, pentru garsonierele din Mikes Kelemen sunt eligibile 170 de dosare din 286 depuse de oameni de-a lungul anilor, unele chiar de la începutul anilor ’90. Între timp, mulţi şi-au găsit însă locuinţe, au plecat din judeţ sau nu mai îndeplinesc condiţiile.

Potrivit directorului Direcţiei de Asistenţă Comunitară, Tanko Vilmos, blocul social unde se află locuinţele a fost recepţionat şi din cei 170 de solicitanţi eligibili vor primi locuinţe în jur de 50.

Potrivit hotărârii CL, punctajul acordat fiecărui dosar variază între 79,10 puncte – cel mai mare punctaj, şi 13 puncte cel mai mic. Primele 50 de dosare au fost punctate între 79,10 şi 37 de puncte, în urma unor anchete sociale şi luării în considerare a criteriilor specifice fiecărui caz.

Pentru a asigura transparenţa procesului de atribuire a locuinţelor sociale, Primăria a constituit anul acesta o comisie în care au activat 19 membri – printre care consilieri locali, reprezentanţi ai ONG-urilor sau ziarişti -, care au verificat punctajele acordate.

La începutul anului, CL a stabilit şi criteriile pe baza cărora se acordă aceste locuinţe, introducând pe lângă criteriile obligatorii şi criterii motivaţionale, care să stimuleze solicitanţii să îşi găsească un loc de muncă şi să iasă din situaţia socială în care se află.

Astfel, adulţii cu capacitate de muncă ce au activat ca angajaţi în ultimii 10 ani au primit un punctaj mai mare, în funcţie de perioada în care au lucrat, iar pe de altă parte celor care sunt capabili să lucreze dar au fost inactivi în ultimii 10 ani li s-a scăzut din punctajul cumulat.

Aceste măsuri au fost luate din considerentul că este necesară o schimbare de strategie în ceea ce priveşte repartizarea locuinţelor sociale. Reevaluarea şi redistribuirea acestor locuinţe se va face anual.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.