ACTUALITATE 7 februarie 2023

17 șoferi prinși la volan după ce au consumat substanțe interzise, în 2022. Ce spune Agenția Națională Antidrog

de David Leonard Bularca | 535 vizualizări

Pe parcursul anului trecut au fost prinși la volan după ce au consumat substanțe psihoactive 17 șoferi, pe raza județului Covasna, arată datele Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Covasna transmise redacției CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna. Agenția Națională Antidrog (ANA) a informat că, față de anul 2021, numărul aproape s-a înjumătățit. 

„În cursul anului 2022 au fost organizate 70 de acțiuni pe linia depistării conducătorilor auto aflați sub influența substanțelor psihoactive. În urma acestor acțiuni, dar și cu ocazia desfășurării activităților curente de serviciu, polițiștii au constatat un număr de 17 astfel de fapte”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, Radu Stroe, în urma unei solicitări venite din partea redacției noastre.

Reprezentanții ANA susțin că numărul aproape s-a înjumătățit față de anul 2021, comparând datele pe care le dețin tot de la IPJ Covasna. 

„Din analiza datelor furnizate de aceeași sursă, în anul 2022, la nivelul județului Covasna, se constată o scădere cu aproape 50% a numărului de persoane depistate la volan sub influența substanțelor psihoactive, față de cazurile înregistrate în 2021”, se arată în răspunsul reprezentanților Antidrog. 

Totodată, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Covasna va desfășura „și în anul 2023 activitățile de prevenire a consumului de droguri în trafic, alături de polițiștii rutieri, precum și în cadrul școlilor de șoferi de pe raza județului, pentru informarea și conștientizarea acestora cu privire la riscurile consumului de droguri la volan”, a mai precizat aceeași sursă. 

Sursa foto: IPJ Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.