ACTUALITATE 11 martie 2015

17 persoane prinse muncind fără forme legale

de Székely Emőke | 694 vizualizări

Inspectorii ITM Covasna au efectuat sute de controale anul acesta pentru a depista eventualele persoane care muncesc la negru. În urma controalelor din ianuarie și februarie, a fost identificată o singură abatere, însă la începutul acestei luni, în urma unei sesizări inspectorii au găsit la o firmă 17 persoane care se pare că nu aveau contracte de muncă.

„În cazul în care la o firmă sau instituție sunt găsite mai mult de 5 persoane care muncesc fără forme legale, cazul intră în atribuția procurorilor, pentru că asemenea fapte pot atrage și pedeapsa cu închisoarea” – a declarat directorul ITM Covasna, Ördög Lajos.

Acesta a mai spus că din informațiile pe care le are în județ nu au fost cazuri în care administratorul unei firme să fi primit o asemenea pedeapsă. De asemenea, Ördög spune că experiența arată că cei mai mulți muncitori fără acte sunt depistați în construcții și la firmele mici, pentru că marile societăți au un sistem bine stabilit și nici nu își permit să riște să aibă angajați fără acte.

În județul Covasna sunt 4.149 de firme active, la care muncesc 43.469 de angajați.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.