ACTUALITATE 23 august 2013

17 echipe înscrise la Festivalul cartofului de la Târgu Secuiesc

de Agerpres | 162 vizualizări

Aproape 20 de echipe de bucătari amatori din ţară şi străinătate şi-au anunţat până în prezent participarea la Festivalul cartofului ce va avea loc la sfârşitul lunii august în municipiul Târgu Secuiesc.

Concursul este organizat de Asociaţia întreprinzătorilor mici şi mijlocii din judeţul Covasna (ASIMCOV) şi „Ordinul cavaleresc al preparatelor în aer liber” din Transilvania şi are ca scop promovarea gastronomiei şi atragerea turiştilor în zonă.

Directorul executiv al ASIMCOV, Vajda Lajos, a declarat că juriul va premia gustul şi aspectul preparatelor, modul de servire a acestora, decorarea meselor, originalitatea reţetelor, costumele şi buna dispoziţie a echipelor înscrise în concurs.

Taxa de participare la festival constă în două sticle cu vin, unul alb şi unul roşu, iar înscrierile se mai pot face până pe data de 25 august pe site-ul www.festivalulcartofului.ro. Organizatorii vor asigura corturile, standurile, ceaunele şi cartofii necesari pentru prepararea bucatelor, iar concurenţii vor trebui să aducă celelalte ingrediente.

Festivalul cartofului va avea loc pe data de 31 august şi se înscrie în cadrul manifestărilor organizate cu prilejul Zilelor municipiului Târgu Secuiesc.

Cartoful este cultura tradiţională în judeţul Covasna, iar anul acesta specialiştii prognozează o recoltă foarte bună, în medie de peste 20 de tone la hectar.

Pe data de 7 septembrie, în staţiunea Covasna va avea loc Festivalul tocăniţelor la ceaun, iar pe 5 octombrie se va desfăşura „Parada cârnaţilor” la Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.