ACTUALITATE 4 octombrie 2016

VIDEO: 16 şcoli din judeţ nu vor avea director după concurs

de Iulia Drăghici - Taraș | 1252 vizualizări

16 unități de învățământ din județul Covasna nu vor avea participanți la concursul de directori, care va începe în 12 octombrie, cu proba scrisă. Mai mult, alte 17 școli nu vor avea nici directori adjuncți după acest concurs național. În total, 81 de posturi de directori şi 42 de posturi pentru directori adjuncţi sunt scoase la concurs în judeţul Covasna.

„Au fost scoase la concurs 81 de posturi pentru directori. După înscriere, avem 97 de cereri înregistrate, dar acest număr nu este cel al persoanelor, pentru că sunt situaţii în care o persoană a înregistrat două cereri, una pentru director şi una pentru director adjunct sau a înregistrat două cereri pentru director în două şcoli diferite, pentru că legislaţia permite. (...) Din cele 81 de posturi, care înseamnă 81 de unităţi de învăţământ, în 16 unităţi de învăţământ nu s-a prezentat niciun candidat. Din cele 42 de posturi de directori adjuncţi, 17 sunt rămase goale”, a declarat inspectorul şcolar general al judeţului Covasna, Kiss Imre.

Potrivit acestuia, cauzele pentru care directorii nu s-au prezentat la acest concurs sunt fie pentru că nu au dorit să mai ocupe această funcţie, fie pentru că nu îndeplineau condiţia obligatorie de a fi membri în Corpul Experţilor Manageriali.

„Cazurile şcolilor unde nu s-au prezentat directori şi cazurile în care nu vor reuşi la concurs sunt în aceeaşi categorie. (...) În continuare, metodologia va rămâne la fel: inspectorul şcolar poate numi prin delegaţie un director, până la organizarea concursului, cum am făcut şi până acum, cu consultarea consiliului profesoral, cu avizul consiliului administraţiei al Inspectoratului Şcolar. (...) Nu ştim sigur ce se va întâmpla. Trebuie să avem şi noi rezultatele finale şi în funcţie de cum va fi situaţia la nivel naţional”, a explicat Kiss Imre.

Şcolile unde nu şi-a depus dosar de participare la concurs niciun director sunt: Liceul Pedagogic „Bod Péter” din Târgu Secuiesc, Liceul Tehnologic „Baróti Szabó Dávid” din Baraolt, Liceul Teologic Reformat din Sfântu Gheorghe, Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului, Şcoala Gimnazială „Bem József” din Lemnia, Şcoala Gimnazială „Comenius” din Breţcu, Şcoala Gimnazială „Czetz János” din Ghidfalău, Şcoala Gimnazială „Gábor Áron” din Chichiş, Şcoala Gimnazială „László Lukáks” din Ilieni, Şcoala Gimnazială „Néry Szent Fülöp” din Sfântu Gheorghe, Şcoala Gimnazială „Orbán Balász” din Moacşa, Şcoala Gimnazială „Trefán Leonárd” din Poian, Şcoala Gimnazială „Turóczi Mózes” din Târgu Secuiesc, Şcoala Gimnazială „Végh Antal” din Cernat, Şcoala Gimnazială din Dobârlău şi Şcoala Gimnazială din Hăghig.

Proba scrisă, de tip grilă, se va desfăşura în 12 octombrie, între orele 10 şi 12, la Liceul Teoretic „Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe. Rezultatele la proba scrisă nu pot fi contestate. În baza rezultatelor, se va face programarea pentru celelalte două probe obligatorii, interviul şi analiza CV-ului, cu prezentarea planului managerial, în perioada 17 octombrie – 17 noiembrie.

https://youtu.be/-ortE8qvgvw

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
HUNRO-ROHUN, 6 octombrie 2016
K.A.K.A M.A.K.A la fel la toate institutiile de invatamint din judet, expirati numiti pe criterii politice. La fel ca si dl.Kiss Imre. Restul e bla bla bla...
Dora, 5 octombrie 2016
Este foarte simplu , nu se prezinta nimeni, pentru ca sa ramana actualii in functii. Este o mica intelegere la nivelul acestor scoli .
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.