ACTUALITATE 29 ianuarie 2012

15 participanţi la mitingul lui Mădălin Guruianu

de Covasna Media | 66 vizualizări

Sediile PDL, UDMR şi Prefecturii au fost pichetate de aproximativ 15 persoane care au luat parte la mitingul liderului PNL Sfântu Gheorghe.

În jur de 15 persoane au participat vineri la protestele organizate de liderul local al PNL, Mădălin Guruianu. Aceștia au pichetat sediul Prefecturii Covasna, după care s-au îndreptat către sediile partidelor aflate la guvernare. La sediul UDMR o parte din protestatari au fost primiți de liderul organizației județene, Tamás Sándor, și de liderul local, Antal Árpád.

Conform Agerpres, preşedintele filialei PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, le-a cerut liderilor UDMR ca „măcar în ultimul ceas să nu mai gireze un Guvern care şi-a demonstrat din plin incompetenţa” şi „spre binele ţării şi al cetăţenilor” să lase locul unui guvern de tehnocraţi.

În replică, liderul UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat că USL nu a venit cu nicio ofertă pentru comunitatea maghiară şi nici cu proiecte de legi care să conducă la relansarea economică a ţării, prin urmare nu vede motivul pentru care UDMR ar părăsi actuala coaliţie de guvernare. Mai mult decât atât, a spus că liderii opoziţiei au făcut de-a lungul timpului unele afirmaţii „jignitoare” la adresa comunităţii maghiare. „Nu am văzut un program al USL care vizează modernizarea României şi care să fie credibil şi nu am văzut oferte faţă de comunitatea maghiară. Asta vă spunem de la nivel local”, a declarat Antal Arpad.

Acesta a opinat că motivul pentru care la ora actuală nu sunt mai mulţi protestatari în stradă îl reprezintă, probabil, tocmai lipsa unei alternative politice viabile la actuala guvernare. „Nu suntem lipiţi de niciun scaun, nici la nivel local, nici la nivel central, dar nu putem să facem niciun pas dacă nu vedem alternativa”, a mai spus acesta.

Liderul UDMR Covasna, Tamas Sandor, a subliniat că Uniunea are două direcţii principale foarte clare pe care le va urma: lărgirea sferei drepturilor minorităţilor şi dezvoltarea regiunilor unde trăiesc maghiari.

După părăsirea sediului UDMR, protestatarii au pichetat timp de aproape o jumătate de oră sediul PDL din Sfântu Gheorghe, apoi sediul Prefecturii Covasna.

Protestele au fost autorizate de Primăria Sfântu Gheorghe la cererea PNL Covasna şi vor fi reluate în zilele de luni şi marţi, între orele 15-19.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
, 30 ianuarie 2012
ANTICRISTUL ESTE CEL IMSEMNAT ADICA CHIORUL PIRAT CARE NU ARE NICI TATA NICI MAMA.CUM A SPUA POPORUL A P[LATIT ACUM PLATESC POLITICIENII, EL UNDE ESTE IN ECUATIE CA SA PLATEASCA?????????
, 30 ianuarie 2012
Daca se invoca Biblia...e clar! Cine o invoca?,...Antihristul, acesta este nenea Antonescu, ati vazut ce figura are?...din ce in ce mai enervat! Doamne apara si pazeste aceasta tara de asemenea citeste integral
, 30 ianuarie 2012
Reacţiile din ultima vreme m-au făcut să reiau textul scris iniţial în octombrie 2011, provocându-i pe toţi contestatarii mei să-mi răspundă la întrebările punctuale din text şi eventual citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.