12 milioane de lei pentru noi proiecte de apă și canalizare
Până în 2030, trebuie să fie sistem de apă și canalizare în tot județul
Județul Covasna a obținut 12 milioane de lei pentru actualizarea master planului și realizarea unui nou proiect pe fonduri europene pentru extinderea serviciilor de apă și canalizare, a spus luni, într-o conferință de presă, președintele Consiliului Județean (CJ) Covasna, Tamás Sándor.
„Aș vrea să vă informez că am câștigat 12 milioane de lei pentru a elabora, moderniza, actualiza master planul și pentru a elabora un proiect european pe POIM, care vizează alocarea din partea Uniunii Europene pentru județul Covasna a peste 100 de milioane de euro, pentru construirea și modernizarea sistemelor de apă și canalizare în peste 95% din localitățile din județ până în 2030. (...) Am mai discutat despre acest program. Atunci aveam doar o idee și primul pas făcut. Uite că acum am făcut și al doilea pas prin accesarea acestui fond de 12 milioane de lei și până la urma urmei, până în 2030, vom ajunge de la actualul 55% - 60% dintre localități care au asigurat sistemul de apă și canalizare la 95%”, a declarat luni Tamás Sándor.
Informația a venit drept completare la hotărârea adoptată vineri, 30 august de Consiliul Județean, care prevede majorarea capitalul social al societății Gospodărie Comunală.
„După Sfântu Gheorghe, care a majorat cu un milion de lei capitalul social, Consiliul Județean a majorat capitalul social al Gosp Com cu încă 2 milioane de lei. (...) Prin această mișcare am ajuns la un procentaj de 16,65 % din această societate. Intenția noastă prin aceste majorări de sume au ca efect finalizarea proiectului major pentru cele 4 orașe din județ de modernizare a sistemului de apă și canalizare. Am dat o mână de ajutor societății”, a mai spus președintele Consiliului Județean.
Din primul proiect mare de apă și canalizare început în județul Covasna în urmă cu 5 ani, cele mai mari probleme și întârzieri sunt la Întorsura Buzăului, au mai spus autoritățile.