ACTUALITATE 19 septembrie 2011

12 milioane de euro împotriva inundaţiilor

de Mediafax | 35 vizualizări

În judeţul Covasna vor începe cinci proiecte de protecţie împotriva inundaţiilor în valoare de peste 51 de milioane de lei.

Cinci proiecte care au ca scop lucrări de protecţie împotriva inundaţiilor vor fi începute, în acest an, în judeţul Covasna, valoarea totală a acestora fiind de peste 51 de milioane de lei.

Prefectul Gyorgy Ervin a declarat că au fost începute lucrări de protecţie împotriva inundaţiilor pe pârâul Baraolt, între localităţile Biborţeni şi Baraolt, pe o distanţă de aproape 16 kilometri. Valoarea totală a proiectului este de peste 17 milioane de lei, din care 400.000 de lei vor fi investiţi în cursul acestui an.

De asemenea, au fost începute astfel de lucrări şi pe pârâul Covasna, precum şi pe pârâul Pava, în valoare totală de peste 5,6 milioane de lei, din care bugetul prevăzut pentru anul 2011 este de 750.000 de lei.

Potrivit Prefecturii Covasna, în scurt timp vor fi începute lucrările şi pe pârâul Caşin şi pe pârâul Ghelinţa, valoarea totală a acestor proiecte fiind de peste 28,4 milioane de lei, din care suma prevăzută pentru acest an este de 800.000 de lei.

Inundaţiile care au avut loc în vara anului trecut pe teritoriul judeţului Covasna au produs pagube în 70 de localităţi.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.