ACTUALITATE 28 iunie 2009

112 la dispoziţia păsărilor

de Covasna Media | 226 vizualizări
Rara Avis a demarat un parteneriat cu Serviciul 112 prin care persoanele care găsesc păsări rănite sau doresc informaţii despre acestea primesc datele de contact ale Asociaţiei

Asociaţia de protecţie a păsărilor Rara Avis din judeţ a demarat un parteneriat cu Serviciul de Urgenţă 112 prin care persoanele care găsesc păsări rănite sau doresc să primească informaţii despre acestea pot suna la 112 şi primesc datele de contact ale Asociaţiei, unde pot fi informaţi. Parteneriatul este valabil pentru zona Covasna, iar în baza acestuia operatorii 112 vor informa

Rara Avis a demarat un parteneriat cu Serviciul 112 prin care persoanele care găsesc păsări rănite sau doresc informaţii despre acestea primesc datele de contact ale Asociaţiei

Asociaţia de protecţie a păsărilor Rara Avis din judeţ a demarat un parteneriat cu Serviciul de Urgenţă 112 prin care persoanele care găsesc păsări rănite sau doresc să primească informaţii despre acestea pot suna la 112 şi primesc datele de contact ale Asociaţiei, unde pot fi informaţi.

Parteneriatul este valabil pentru zona Covasna, iar în baza acestuia operatorii 112 vor informa cetăţenii cu astfel de solicitări asupra punctului de contact al Rara Avis.

„Intenţia noastră este să putem ajuta persoanele care intră în contact cu păsările, sau care doresc doar informaţii despre cum să le hrănească pe cele găsite, sau dacă nu le pot îngriji să le luăm noi“, a spus preşedintele Rara Avis, Kelemen Laszlo. Oficial, această colaborare cu 112 este valabilă de câteva zile, întrucât înainte nu exista decât o solicitare verbală din partea Asociaţiei, dar sistemul deja funcţionează şi au existat mai multe apeluri cu privire la păsări.

Se caută „părinţi“ pentru o barză

Tot pentru a ajuta înaripatele, Kelemen Laszlo spune că în prezent caută un iubitor de păsări care să îngrijească o barză cu aripa operată, şi care nu mai poate trăi în libertate.

Asociaţia are acum în grijă mai multe păsări, de la berze, bufniţe, ciocănitoare şi altele, dar nu are suficient spaţiu pentru a le îngriji pe toate. O parte sunt îngrijite la adăpostul Asociaţiei de la Reci, la sediul lor sau acasă la membrii Rara Avis, dar deocamdată nu există un spaţiu mai mare cu această destinaţie. Tocmai de aceea, Asociaţia vrea să înfiinţeze în colaborare cu autorităţile locale şi judeţene un proiect pentru construirea unui Spital pentru păsări, la Olteni, comuna Bodoc, unde acestea să poată fi aduse şi îngrijite de medici voluntari, conform standardelor.

Număr unic pentru animale

Legat de animale, şi deputatul UDMR Edler Andras lucrează la o iniţiativă legislativă prin care doreşte să introducă un nou număr de telefon, gratuit, de genul 113 sau 114, la care apelanţii să primească informaţii în ceea ce priveşte cabinetele veterinare de serviciu din întreaga ţară.

„Lucrez pe o astfel de iniţiativă pentru animale, să fie un număr gratuit de urgenţă cu informaţii în ce priveşte cabinetele veterinare de serviciu din ţară. Medicii veterinari se pot înscrie aici şi încet să funcţioneze sistemul. Poate vor deveni şi oamenii de la noi mai sensibili în ce priveşte proble mele animalelor”, a afirmat deputatul Edler Andras.

El spune că o persoană aflată în Bucureşti de exemplu şi care găseşte seara un câine sau un animal rănit şi nu ştie ce să facă cu el, poate primi la acest număr gratuit informaţii despre un cabinet veterinar de serviciu din zonă. Edler spune că el însuşi a găsit un câine în Bucureşti şi n-a ştiut ce să facă cu el, aşa că l-a adus la locuinţa sa, unde mai creşte şi alte animale găsite.

Ultima achiziţie este o pisică foarte prietenoasă găsită chiar vineri în centrul oraşului, pe care deputatul a dus-o acasă.

Ana Sidon

Teme articol: Rara Avis pasari 112
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.