ACTUALITATE 5 octombrie 2017

10.400 de lei, amenzi în 2016 pentru refuzul vaccinării câinilor și pisicilor

de Iulia Drăghici - Taraș | 442 vizualizări

Luna aceasta, DSVSA Covasna începe o nouă campanie de vaccinare antirabică obligatorie a câinilor și pisicilor

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Covasna anunță că în octombrie a.c. începe o nouă campanie de vaccinare antirabică a tuturor câinilor și pisicilor din județ. Proprietarii care refuză vaccinarea animalelor vor fi sancționați contravențional.

În campania 2016/2017 DSVSA Covasna a aplicat din acest motiv 24 amenzi contravenționale în valoare  totală  de 10.400 de lei.

Atunci, peste 95% dintre câinii și peste 25% dintre pisicile din județul Covasna au primit acest vaccin. Efectul însă nu durează mai mult de 12 luni, așa că procedura va fi repetată începând din această lună.

„În cursul acestei  luni  începe  o  nouă  campanie  de  vaccinare  a  câinilor  și  a pisicilor.  În cadrul  acestei campanii (2017/2018), trebuie vaccinați toți câinii și toate pisicile, chiar dacă în campania  anterioară au fost vaccinate. Efectul unei vaccinări nu durează mai mult de  12 luni. Tot cu această ocazie vor fi microcipați toți cânii care nu au fost microcipați până la această dată. Proprietarii  animalelor care refuză vaccinarea  câinilor sau a pisicilor  vor fi sancționați  contravențional”, subliniază, printr-un comunicat de presă, conducerea DSVSA Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.