ACTUALITATE 4 mai 2018

VIDEO 10 concluzii ale autorităților după Zilele Sfântu Gheorghe 2018

de Iulia Drăghici - Taraș | 1850 vizualizări

Evenimentul, care a costat aproape 800.000 de lei, a avut și părți pozitive, dar și negative, potrivit analizei prezentate de edilii orașului

Cele peste 200 de programe derulate în cadrul ediției a 27-a a Zilelor Sfântu Gheorghe, în perioada 21 – 29 aprilie a.c., au pus reședința județului Covasna pe harta locațiilor unde merită să îți începi mini-concediul de 1 Mai, mai ales în contextul vremii superbe din weekend. Bilanțul ediției din 2018 vine, la fel ca în fiecare an, și cu o serie de concluzii.

Ideile de încheiere au fost prezentate joi, 3 mai, în cadrul unei conferințe de presă, de către reprezentanții autorităților locale, în frunte cu primarul Antal Árpád, administratorul public al municipiului, Czimbalmos Csaba și cu principalul coordonator al activităților, Knop Ildikó.

  1. Mutarea în curtea Liceului de Artă a scenei Comunității a produs reacții deopotrivă pozitive și negative. Printre cele pozitive s-a numărat peisajul familiar, dar și lipsa fumului și a mirosului de mâncare. Printre cele negative s-au găsit izolarea scenei de restul evenimentelor, lipsa unor chioșcuri pentru achiziționarea de băuturi răcoritoare sau insuficiența scaunelor.
  2. Mai multe persoane au remarcat că Scena Principală a fost mai mică anul acesta decât cele din anii trecuți, cu un metru, însă a fost apreciat faptul că aceasta a aparținut unui antreprenor local, care a reușit să îndeplinească, cu succes, cerințele tuturor artiștilor care au cântat pe scenă.
  3. Focul de artificii a fost amânat cu 10 minute, însă nu dintr-o greșeală a organizatorilor, ci pentru că invitatul special al evenimentului, formația Alphaville a dorit să cânte trei melodii în plus, față de contract, publicului prezent la eveniment.
  4. Cantitatea de gunoi a crescut considerabil, cu peste 15% față de anul trecut, dar pe timpul nopții deșeurile au fost îndepărtate de angajații Tega, astfel că dimineața distracția s-a reluat în condiții optime.
  5. Programele și producțiile locale au fost de o calitate extraordinară și au avut succes, iar autoritățile locale vor ca în edițiile viitoare să pună mai mult accent pe acestea, prin oferirea de spații mai mari și timp mai lung pentru pregătire.
  6. Sistemul licitației publice pentru spațiile de alimentație publică se va schimba de anul viitor, când vor fi stabilite reguli clare.
  7. Bugetul de anul acesta al Zilelor Sfântu Gheorghe se ridică la aproape 800.000 de lei, dintre care 400.000 de lei sunt bani din bugetul local, iar peste 376.000 de lei provin din taxele plătite de întreprinzătorii care au avut standuri la zilele orașului.
  8. Deși organizatorii s-au străduit să organizeze mai puține evenimente decât anii trecuți, în total peste 200 de activități s-au derulat în cadrul Zilelor Sfântu Gheorghe 2018, însă o parte dintre acestea au fost organizate fie în regim privat, fie de parteneri ai evenimentului.
  9. Oferta muzicală de la Scena Principală, unde au cântat artiști precum Compact B, Alphaville și Irina Rimes, a fost potrivită evenimentului, în special pentru acesta nu dispune de un buget asemenea festivalurilor internaționale, mai ales că intrarea este liberă.
  10. Cetățenii de naționalitate română nu au boicotat Zilele orașului, pentru că la concertele cu formații românești a fost lume multă. „Oamenii au ieșit în piață, s-au simțit bine și mă bucur enorm că s-a întâmplat acest lucru”, a spus primarul din Sfântu Gheorghe.

Potrivit edilului, analiza asupra celei de-a 27-a ediții a Zilelor orașului este departe de a se fi încheiat, fiind un proces care va continua și în săptămânile viitoare, mai ales pentru că aceasta constituie baza deciziilor care vor fi luate pentru îmbunătățirea edițiilor viitoare.  

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.