ACTUALITATE 1 aprilie 2010

„Împreună pe drumuri de cultură și istorie“

de Covasna Media | 527 vizualizări
01apr2010-proiectSub această sintagmă, în perioada 26-28 martie 2010 și-au dat întâlnire la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Sf. Gheorghe mai multe unități școlare din Focșani și Republica Moldova, în a doua etapă a proiectului „Împreună pe drumuri de cultură și istorie”. La această inițiativă au răspuns afirmativ reprezentanții principalelor instituții din localitate care au fost prezenți la deschiderea oficială din data de

01apr2010-proiectSub această sintagmă, în perioada 26-28 martie 2010 și-au dat întâlnire la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Sf. Gheorghe mai multe unități școlare din Focșani și Republica Moldova, în a doua etapă a proiectului „Împreună pe drumuri de cultură și istorie”. La această inițiativă au răspuns afirmativ reprezentanții principalelor instituții din localitate care au fost prezenți la deschiderea oficială din data de 26 martie 2010 la Colegiul Național „Mihai Viteazul”. Astfel, primarul din Sf. Gheorghe, Antal Arpad, prezent la acțiune a adresat un mesaj de bun venit invitaților, dar și laude la adresa organizatorilor față de astfel de inițiative, subliniind în același timp importanța faptului că elevii și toți cei implicați că pot învăța unii de la ceilalți despre obiceiuri, tradiții, locuri, despre ceea ce ne reprezintă ca și comunitate.

Un alt invitat de seamă, subprefectul Ionașcu Valentin, s-a arătat deschis față de astfel de acțiuni exprimându-și întreaga considerație pentru efortul dascălilor de a deschide sufletele elevilor către valorile europene atât de necesare în societatea europeană de astăzi. Un punct de vedere asemănător l-a avut și reprezentantul Inspectoratului Școlar Județean Covasna, Inspector General Adjunct, prof. Ghinea Ligia Dalila, care a încurajat astfel de acțiuni și i-a felicitat pe toți cei implicați. Deschiderea festivă s-a încheiat cu un program artistic organizat de către elevii Colegiului Național „Mihai Viteazul”.

Încă din prima zi a acestui proiect oaspeții noștri s-au bucurat de o „Seară albastră” specială, în cadrul Bibliotecii Județene „Bod Peter”, unde sub directa îndrumare a prof. Liliana Grosar au urcat pe scenă olimpicii covăsneni și brașoveni calificați la faza națională a olimpiadei de muzică.

Ziua următoare a fost dedicată excursiei tematice la Prejmer și Brașov cu scopul vizitării unor obiective istorice și turististice. Un moment atractiv l-a constituit seara tradițională în care elevii din cele trei zone istorice au descoperit că împreună, prin ceea ce ne unește, putem fi mai toleranți și mai deschiși față de ceilalți.

Ultima zi a proiectului a debutat la Centrul de Cultură Arcuș unde, din nou împreună, ne-am bucurat de ultimele momente ale acțiunilor noastre prin înmânarea diplomelor de participare ca semn de apreciere pentru eforturile depuse de toți cei implicați.

Acest proiect își propune continuarea activităților în Republica Moldova în luna mai a acesti an, când ne vom deplasa dincolo de Prut pentru a sărbători Ziua Europei și Ziua independenței României.

Menționăm că în acest proiect s-au implicat direct și activ în derularea programului profesori și elevi de la școlile partenere din oraș: Școala cu clasele I-VIII „Varadi Jozsef”, Școala cu clasele I-VIII „Ady Endre” și Liceul de Artă „Plugor Sandor”.

Ţinem să mulțumim pe această cale familiilor elevilor participanți care au găzduit oaspeții din Focșani și Republica Moldova și nu în ultimul rând sponsorilor care au fost alături de noi (domnii Bote Aurel, Ilyes Janos, Rety Odon, Mădălin Guruianu, Centrul „Europe Direct” și mulți alții).

Echipa de proiect

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.