ACTUALITATE 22 februarie 2015

Arestaţi 30 de zile în cazul de prostituție cu minore de la Sfântu Gheorghe

de Székely Emőke | 1792 vizualizări

Magistrații au admis cererea de arestare preventivă pentru 30 de zile în cazul celor 6 persoane acuzate de trafic de minori, abuz în serviciu şi folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual. DIICOT îi acuză pe cei şase că, timp de doi ani, au exploatat sexual patru minore, cu vârste între 13 şi 16 ani, pe care le-au obligat să se prostitueze în cluburi de noapte din Sfântu Gheorghe.

Feraru – paravan al ilegalității

Unul dintre aceste cluburi era „păzit” de agentul şef Feraru Teodor Vasile din cadrul IPJ Covasna, care, potrivit procurorilor DIICOT, s-a asigurat că activităţile ilegale nu sunt scoase la iveală.

Mai precis, spun procurorii, Feraru a sprijinit grupul infracţional organizat prin faptul că, „în exercitarea atribuţiunilor de serviciu nu a întocmit acte de constatare atunci când a luat cunoştinţă de faptul că în cadrul respectivului club sunt minore care practică prostituţia cu acordul şi la solicitarea suspectului Szalay Csaba”. De altfel, Feraru este cunoscut în Sfântu Gheorghe și ca un practicant al artelor marțiale, la un concurs de profil organizat la Sfântu Gheorghe spunând că a practicat judo timp de mai mulți ani.

Potrivit declaraţiilor de avere completate de Feraru Teodor Vasile, poliţistul s-a angajat în cadrul IPJ Covasna în 2012, după ce, din 2007, a lucrat în Focşani, în cadrul Inspectoratului de Poliţie Vrancea. În declaraţia completată în anul 2013 pentru anul precedent, Feraru nota că a câştigat, într-un an, din salariul de agent de poliţie II, suma de 8.937 de lei, deci mai puţin de 750 de lei lunar. În schimb, în declaraţia de avere depusă anul trecut, pentru anul 2013, venitul său anual în cadrul IPJ Covasna a fost de 29.350 de lei, deci aproape 2.500 de lei lunar. Aceleaşi documente arată că, în 2008, Feraru a accesat un credit în euro în valoare de 32.000 de euro, pe care trebuie să îl ramburseze până în 2038.

Szalay – cunoscuții nu îl bănuiau de așa ceva

Szalay Csaba părea, spun cei care îl cunosc, un bărbat la locul lui. Acesta conducea clubul Flamingo din Sfântu Gheorghe, închis anul trecut, însă cei care au frecventat localul nu au bănuit ce se petrece în spatele ușilor închise. „A fost un bar de noapte ca oricare altul. Cu dansatoare și băutură, nimic deosebit. Nu am bănuit nicio clipă ce se petrece acolo, și nici nu m-am gândit că Szalay Csaba ar fi capabil de așa ceva, mai ales că are și el doi copii. Are o familie, avea propria afacere, mi s-a părut un om ca oricare altul” – ne-a declarat un bărbat care a frecventat Club Flamingo. Acesta a mai spus că l-a văzut des în local pe Feraru. Aceeași persoană spune că cele două femei, care sunt de asemenea suspecte în acest caz, au lucrat la mai multe cluburi de noapte din Sfântu Gheorghe, ca dansatoare.

Cei 6 sunt așadar în arest preventiv pentru 30 de zile și își așteaptă judecata.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.