ACTUALITATE 13 decembrie 2015

Reality show japonez la Vâlcele

de Sever Ioan Miu | 6799 vizualizări

Anca Dragalina s-a întors înainte de sărbători acasă pentru a filma un reality show pentru o televiziune japoneză

Anca Dragalina, care lucrează de 12 ani ca actriță și dansatoare profesionistă în Japonia, s-a întors înainte de sărbători acasă, la Vâlcele, fără să își anunțe părinții. Vizita, care i-a impresionat familia, face parte dintr-un reality show pentru o televiziune niponă. Echipa din Țara Soarelui Răsare a filmat și obiceiurile din Vâlcele, dar emisiunea va cuprinde și filmări cu rudele Ancăi așezate pe colacul special de toaletă adus de japonezi.

Anca Dragalina Valcele reality show 2015 - 12

Colinde, pălincă și sake

Am ajuns în curtea familiei Negrea pe 13 decembrie, cu ceata părintelui Vasile Antonie Tămaș, corul Voievozii Munților, care-i are printre membri pe tatăl său, părintele Ioan Tămaş Delavâlcele, și pe viceprimarul din Vâlcele, Nicolae Cucu. Bărbații s-au aranjat, și-au dat jos gecile, după care au reintrat pe poartă, cu costumul popular la vedere. Colindul „O ce veste minunată” răsuna în curtea familiei Negrea, în timp ce gazdele așteptau să le ofere oaspeților cozonac și pălincă, totul fiind filmat de un cameraman nipon. „Noi vedem pentru prima dată aceste obiceiuri românești, de exemplu colindele, la noi nu există așa ceva. A fost o experiență unică și foarte interesantă”, ne-a declarat regizorul emisiunii, Sugimoto Toshihisa.

Voievozii nu au primit doar pălincă și cozonac, ci și produse japoneze precum comprese pentru dureri de spate și bomboane cu wasabi. „Vedeți că-i iute”, a spus mama Ancăi, Lucica Negrea. „Face bine la gât”, i-a răspuns, hâtru, viceprimarul Cucu.

Ulterior, atât gazdele, cât și Voievozii munților au cântat „Trei Păstori”, iar tatăl Ancăi, rapsodul popular George Negrea, i-a servit pe colindători cu câte un păhărel de sake. „Le-am spus la colindători că să nu se aștepte să fie ca pălinca mea. Dar să se facă totuși că e bună, să nu îi jignim. E diferență mare de la Sake-ul lor la pălinca noastră, diferență de 50 de grade”, a zis, râzând, Negrea. „Sake-ul românesc este puțin cam tare pentru gustul nostru”, a recunoscut Sugimoto.

Un reality show cu bucurie și tristețe

Anca Dragalina a câștigat un concurs pentru un reality show japonez care să vorbească despre copilăria și originile ei. „Am avut o întâlnire, am fost la un casting, le-a plăcut foarte mult povestea vieții mele, talentele mele actoricești. Am adunat în acest reportaj anumite părți din viața mea, copilăria mea, datinile de Crăciun, dar și momente mai triste, drame din viața mea și a familiei mele. De exemplu despre fratele meu care a murit acum opt ani într-un accident”, ne-a declarat actrița, arătându-ne portretul fratelui.

„Era să facem infarct”

„După casting au spus ok, plecăm în România, nu trebuie să le spui părinților. Și așa a și fost. Am venit la poartă, cu bagajele, cu cadouri, absolut tot, au fost foarte surprinși. Ei asta au vrut să surprindă, îmbrățișările, lacrimile, toate aceste emoții”, ne-a povestit actrița, în prezența părinților, care aveau ochii umezi. „Ne-a făcut o surpriză mare. Nu se poate exprima în cuvinte. Era să facem infarct la poartă. A făcut o greșeală aici, că puteam, la vârsta noastră, să cădem jos în curte. Nu a fost niciodată iarna acasă, de când a plecat”, ne-a declarat tatăl artistei.

„Prima dată am tăiat porcul, au văzut tot cum se procedează, după aceea le-am pregătit mâncarea tradițională din tăierea porcului, le-am făcut o ciorbă cu zeamă de varză acră. Au văzut, au filmat, tot, tot, le-am făcut tochitură de porc cu mămăliguță și cu de toate. Au fost foarte surprinși. Ne-au pregătit și ei meniul lor, diferite supe, sosuri și Anca a gătit o supă japoneză și i-am surprins pe musafiri”, ne-a descris masa Lucica Negrea.

„Ea n-a mai văzut șorici şi n-a mai mâncat o mâncare tradițională de atâția ani. Sunt restricții, nu poți să trimiți până-n Japonia cârnați, și trăind cu gustul ăla de cârnați, când te gândești... Pentru ea a fost destul de greu. I-a fost greu în primii ani. E obositor pentru ea, că eu am văzut ce ne-au făcut ăștia (cei doi japonezi - n.red.), ăștia sunt chițibușari până la Dumnezeu, ne-au întors de zece ori pentru o scenă. Ceva nu le-a plăcut lor, ne-au îmbrăcat, în diferite poziții...”, ne-a povestit rapsodul George Negrea.

Greutăți la Sfântu Gheorghe

„Ne-a dus prin pădure, am filmat tăiatul copacului, bradului, să încarc eu lemne în căruță să le tai cu toporul, cum le bag în centrală...”, a mai istorisit George Negrea. Drumul în pădure a fost o ocazie pentru familie să costate condiția fizică a japonezilor, care s-ar datora dietei, diferită de a noastră. „Așa fugea prin pădure cu camera, de ziceai că e iepure. Au condiție fizică. Și peștele lor pe care-l mănâncă, ciorba aia avea o bucățică de pește cât un melc mic și o bucățică de pui și ridiche fiartă, dar știi ce gust avea? Și două pliculețe cu diferite gusturi, și bună la gust. Dar fără grăsime de găină, ca la noi. Ei și peștele-l curăță, până aruncă tot, până nu mai e grăsime”, a mai spus Negrea, adăugând că și soția sa, care a lucrat un timp ca bucătăreasă la Tokio, trebuia să curețe orice grăsime de la pui.

„Au vrut să filmeze prin Sfântu Gheorghe la un supermarket, dar nu i-a lăsat nicăieri, și nici la piață, așa că au filmat la Brașov, cu aprobare. E o tâmpenie, că arătau doar ce-și cumpără omul, nu filmau altceva. Încă am rămas cu ideile alea neliberale, nu se poate să îngrădești o filmare”, a subliniat George Negrea.

Anca Dragalina Valcele reality show 2015 - 52

Filmări la WC

Echipa niponă nu s-a zgârcit cu darurile de Crăciun, familia fiind filmată în scop promoțional în timp ce deschidea și folosea darurile, cum ar fi un tricou care se încălzește la contactul cu pielea, primit de către tată.

Un alt cadou a fost un colac „inteligent” pentru toaletă, care ajută și la igiena celui care-l folosește. „Surpriza mare că ne-a adus un vas de WC cu un capac cu încălzire, cu telecomandă, și cum vine apă caldă în el, vine jetul și te spală. Mai e problema că dacă te duci să speli wc-ul s-ar putea să te spele pe dinți”, ne-a declarat, glumind, George Negrea.

Și în acest caz membrii familiei au trebuit să fie filmați, intrând, unul câte unul, la toaletă, unde au fost surprinși de la brâu în sus. „Chiar trebuie să îi dau drumul?”, zice mătușa lui Anca. „Nu pot să mimez?”. „Nu se poate”, a răspuns regizorul, „că una e să mimezi și alta e să ai senzația aia de la apa caldă”.

Înapoi în Japonia, cu gândul acasă

După trei zile, cât a durat vizita neanunțată, Anca Dragalina se va întoarce în Japonia. „Adunând toate aceste selecțiuni și informații, vom pleca înapoi în Japonia. Acolo vom avea un show în direct în care eu și alte personalități japoneze vom comenta absolut tot ce s-a întâmplat și s-a filmat în România”, ne-a declarat Anca Dragalina. „Va povesti ca să înțeleagă și japonezul de rând ce a fost aici”, a adăugat tatăl.

Dacă fiul și soția sa au fost deja în Japonia, el nu și-a vizitat fiica. „Înainte de a veni definitiv acasă o să mă duc și eu o dată. Trebuie să vină și ea acasă, să facă și ea un copil, să se căsătorească... acolo nu se poate căsători, nu vedeți cât îs de mici?”, a încheiat George Negrea.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
George Negrea, o viață de muncă și muzică | covasnamedia.ro / Observatorul de Covasna, 9 februarie 2016
[...] cunoscut pe George Negrea la Vâlcele, înainte de Sărbători, în timp ce niște japonezi veniseră să o filmeze pe Anca Dragalina, fiica soției sale, alături de familie. Încă de pe citeste integral
stelian, 14 decembrie 2015
Nasule, pastreaza niste palinca si pentru mine, vin sa te vizitez! Foarte frumos, Familia Negrea este o familie de OAMENI CUMSECADE, si ma bucur cu asemenea nasi!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.