SPORT 28 octombrie 2015

Arte marțiale: final de an cu competiții și un eveniment propriu CSM Sfântu Gheorghe

de Sever Ioan Miu | 581 vizualizări

Lunile noiembrie și decembrie vor însemna, pentru tinerii de la secția de arte marțiale a Clubului Sportiv Municipal (CSM) Sfântu Gheorghe, mai multe competiții de verificare. Totodată, pentru a atrage copiii la performanță, CSM Sfântu Gheorghe va organiza o competiție proprie, destinată copiilor de cel puțin cinci ani împliniți.

„Va fi o competiție intercluburi, mică, o cupă de verificare. Începem de la 5 ani, adică U7, apoi U9, U12, U14 și așa mai departe, să mergem până la cât avem candidați. Vrem să îi obișnuim pe cei mici cu salteaua și cu arbitrii”, a spus Petre Oltean, antrenorul de arte marțiale al CSM.

În vederea atragerii copiilor, toți participanții vor primi diplome de participare. Cum competiția s-ar putea desfășura în perioada sărbătorii de Sfântul Nicolae, copiii s-ar putea alege și cu câte un pachețel. Data definitivă a competiției va fi anunțată în curând.

„Peste două săptămâni mergem la proiectul Pierre de Coubertin organizat de cei de la Cluj, cu 10 sau 15 copii, în funcție de câte locuri eligibile sunt. Vor fi niște teste, se va lucra pe grupe de sportivi. Cei bunișori merg în grupa A, unde se lucrează mai intens”, a mai spus Petre Oltean.

El a adăugat că va participa cu sportivii, în acest final de an și la competiții organizate la Reghin și Giurgiu.

Bianca Prodan este dorită la Lotul Național

Bianca Prodan, care a obținut recent locul III la Turneul Internațional de Judo de la Târgu Mureș, ar putea evolua de la anul la Lotul Național, la Deva. „Ea va trebui să se mute și cu școala și cu tot la Deva. Sigur că porțile îi sunt mai deschise decât dacă rămâne la Sfântu Gheorghe, n-avem condiții ca să o aducem să ajungă la concursurile mari și, mai târziu, la Olimpiadă”, a precizat antrenorul CSM.

„Antrenorul de la lot toată ziua s-a învârtit pe lângă mine la Mureș, întrebându-mă dacă o las. Domnule, cum să n-o las, ea rămâne sportiva noastră, în schimb să fie de acord părinții”, a mai spus Petre Oltean.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.