ACTUALITATE 2 septembrie 2013

25,45% promovabilitate la Bac-ul de toamnă

de Monica Vrânceanu | 599 vizualizări

Cu această rată de promovare, judeţul Covasna se află peste media naţională, care este de doar 20%

Judeţul Covasna are o promovabilitate de 25,45% la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat, înainte de rezolvarea contestaţiilor, ceea ce înseamnă că 535 din cei 723 de elevi prezenţi la Bac-ul de toamnă nu au reuşit să ia note de trecere, majoritatea la Limba română şi proba obligatorie a profilului.

Responsabilul cu examenul de Bacalaureat din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Covasna, Farkas Csaba, a declarat că examenul a decurs bine din punct de vedere organizatoric. Cu toate acestea, doar 25,45% dintre cei prezenţi la probele Bac-ului de toamnă au reuşit să promoveze.

Un aspect interesant este acela că în această sesiune de toamnă s-au însris şi 123 de elevi care rămăseseră corigenţi în clasa a 12-a şi au susţinut examenele de corigenţă înainte de începerea Bac-ului. Ei bine, dintre aceştia, au promovat examenul numai doi”, a declarat inspectorul Farkas Csaba.

În cea de-a doua sesiune a Bac-ului, Liceele teoretice Mikes Kelemen şi Székely Mikó din Sfântu Gheorghe  au avut o promovabilitate de 50%, cu câte şapte candidaţi promovaţi din 14. Promovabilitatea la Colegiului Naţional Mihai Viteazul a fost de 26,67%, în vreme ce Grupul Şcolar Constantin Brâncuşi se află ultimul în top, cu o promovabilitate de 7,32%.

Sesiunea de toamnă a Bac-ului a avut şi incidente, trei elevi fiind eliminaţi din examen pentru tentativă de fraudă, după ce au fost prinşi cu telefoanele mobile asupra lor; cei trei erau absolvenţi de la Grupul Şcolar Puskás Tivadar şi Liceele Tehnologice Kós Károly şi Berde Áron.

Rezultatele finale, după contestaţii, vor fi afişate pe 5 septembrie.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.