ACTUALITATE 5 noiembrie 2012

Gara CFR Sfântu Gheorghe va fi modernizată şi extinsă

de Agerpres | 1594 vizualizări

Gara va fi redeschisă în jurul datei de 1 noiembrie anul viitor.

Gara CFR Sfântu Gheorghe va fi modernizată şi extinsă până în toamna anului viitor printr-un proiect finanţat din fonduri europene şi din bugetul de stat.

Şeful Gării CFR Sfântu Gheorghe, Vasile Ciornobreve, a declarat că proiectul prevede reabilitarea şi modernizarea clădirii principale, a sălilor şi peroanelor, precum şi mărirea numărului liniilor de cale ferată. Potrivit acestuia, în total vor fi şapte linii, iar peroanele vor fi la nivelul vagoanelor, prin urmare coborârea şi urcarea în tren se va face mult mai uşor. De asemenea, se va construi o traversare subterană pentru accesul pasagerilor la peroane. Sălile de aşteptare vor fi prevăzute cu cartele de genul celor folosite la metrouri, iar acestea nu vor mai fi frecventate de oamenii străzii cum a fost până acum.

Finanţarea va fi asigurată în proporţie de aproape 70% din fonduri europene nerambursabile, iar diferenţa din bugetul de stat.

Gara CFR Sfântu Gheorghe, construită la sfârşitul secolului al XIX-lea, nu a mai beneficiat de ani de zile de investiţii şi s-a degradat. În momentul de faţă clădirea Gării este închisă, iar casele de bilete funcţionează în nişte containere de metal amplasate în vecinătate. Vasile Ciornobreve a menţionat să lucrările sunt efectuate în proporţie de 40%, iar gara va fi redeschisă în jurul datei de 1 noiembrie anul viitor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.