STIREA ZILEI 20 octombrie 2017

Szabi Ignácz, printre cei mai buni piloți de drone din lume

de Iulia Drăghici - Taraș | 3324 vizualizări

Covăsneanul a câștigat încă un concurs internațional adresat profesioniștilor în mânuirea dronei

Tânărul pilot de drone din Târgu Secuiesc, Szabi Ignácz, a câștigat din nou locul I în cadrul unui concurs internațional adresat exclusiv profesioniștilor în domeniu. Competiția „Reshaping the World - DJI Affiliate Marketing Contest” (Concurs de marketing - Remodelarea lumii” - n.red.) și-a anunțat miercuri câștigătorii.

Premiul cel mare al concursului de imagini realizate cu ajutorul dronei, organizat de o companie de profil, DJI, care îi revine covăsneanului, este de 1.500 de dolari.

„Sunt foarte bucuros că am câștigat. Banii mă ajută să-mi achiziționez o dronă profesională”, ne-a spus Szabi Ignácz.

Imaginile câștigătoare, demne de un atlas al frumuseților naturale ale lumii, sunt făcute din timpul unei vacanțe în Grecia.

Regulamentul concursului cerea, ca pe lângă imaginile realizate într-o destinație turistică cu ajutorul dronei, să fie explicați și pașii de lucru, tehnica utilizată sau câteva sfaturi pentru cei în domeniu, prin intermediul unui articol publicat pe site-ul care a lansat competiția, www.forum.dji.com.

Printre sfaturile prezentate de Szabi Ignácz în cadrul concursului se numără în primul rând acela al realizării unei documentări prealabile. „Întotdeauna să faci o documentare scurtă înainte să pleci în călătorie pentru a ști exact ce te așteaptă. De regulă eu folosesc Google Maps ca să descopăr cele mai interesante locuri ale destinației pe care urmează să o vizitez, ceea ce înseamnă că încep analiza asupra spațiului chiar înainte să plec în excursie”, scrie covăsneanul în articolul numit „Cel mai bun partener de călătorie” – care se referă, desigur, la o anume dronă.

În același articol, Szabi Ignácz și-a împărtășit sloganul care stă în spatele creațiilor sale, acela care cel mai probabil l-a ajutat și să câștige marele premiu, și anume „Fii întotdeauna creativ și realizează fotografii cât mai interesante”.

În cei trei ani de când a început să cunoască și să utilizeze drona, tânărul din Târgu Secuiesc a reușit să se numere printre cei mai buni piloți de drone din lume cu încă două ocazii.  

Prima distincție internațională a fost câștigată în 2015. Atunci, covăsneanul a obținut premiul I la un concurs organizat pe portalul SkyPixel, care i-a adus o dronă în valoare de 3.000 de euro. Un an mai târziu, Ignácz a ieșit în evidență în cadrul unui concurs organizat de celebra revistă National Geographic.

Concursului Internaţional de Fotografii realizate cu Drone (International Drone Photography Contest) l-a desemnat pe covăsneanul Szabi Ignácz câştigător al locului II la categoria Natură/Viaţă sălbatică. Premiul i-a adus acestuia nu doar echipamente în valoare de 630 de euro, ci şi publicarea fotografiei în revista National Geographic din Franţa, dar şi pe site-ul publicaţiei de prestigiu.

Realizările în domeniu nu vin fără multă muncă și implicare, dar și inovația permanentă este un atu important în reușitele sale, spune tânărul. În plus, sprijinul celor apropiați pare să fie un alt pas pe drumul către succes. „Mă ajută foarte mult prietena”, ne-a dezvăluit Szabi.

În ceea ce privește sfatul pentru piloții de drone din țară, covăsneanul îndeamnă la respectarea legislației în vigoare. „În România în momentul actual este interzisă filmarea urbana. Ai voie numai daca aterizezi și decolezi extravilan”, ne-a explicat Szabi Ignácz, care le recomandă pasionaților de drone de asemenea să nu ezite să își folosească imaginația atunci când explorează frumusețile pământului din înaltul cerului.

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.