STIREA ZILEI 16 august 2022

Lista completă: artiștii care concertează la „Ciobănașul”, ediția 49!

de Iulia Drăghici - Taraș | 1880 vizualizări

Lupii lui Calancea, Adda, Ro-Mania, Ansamblul „Dor Transilvan”, Matilda Pascal Cojocărița, Veta Biriș sau Constantin Enceanu sunt câteva dintre numele artiștilor care în 3 și 4 septembrie a.c. vor face spectacol autentic pe scena Festivalului Folcloric „Ciobănașul” din Întorsura Buzăului. Renumitul eveniment ajunge la ediția cu numărul 49! Observatorul de Covasna și CovasnaMedia.ro sunt partenerii media oficiali. 

Pe lângă cei amintiți, lista lungă a artiștilor de la „Ciobănașul” îi mai cuprinde pe: Oana Radu, Adriana Irimieș, Iulia Bucur, Sebastian Stan, respectiv artiștii locali – Ansamblul folcloric „Cununa Carpaților”, Corul „Plai Întorsurean”, Corul „Pădurenii”, Grupul vocal „Voineștenii”, Formația „Mlădițe Românești”, Ceata „Opincuța”, Ansamblul folcloric maghiar și Ansamblul folcloric „Astra”. 

Sâmbătă, programul, care cuprinde concerte adresate publicului mai tânăr, începe de la ora 16.00, iar duminică spectacolul folcloric debutează de la ora 13.00. 

Așa cum este tradiția, evenimentul are loc în zona Camping a orașului. 

„Ciobănașul” este organizat de Primăria Întorsura Buzăului, cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului. 

Tradițiile noastre strămoșești trebuie păstrate și duse cu mândrie și sfințenie peste veacuri! Mulțumim Secretariatului General al Guvernului pentru finanțarea proiectului nostru! Mulțumim sponsorului principal Amigo & Intercost și partenerului media, Observatorul de Covasna! Vă așteptăm la a 49-a ediție a festivalului nostru al tuturor!”, au transmis organizatorii, prin intermediul Facebook, în contextul prezentării afișului oficial al evenimentului, care cuprinde lista completă a artiștilor. 

Anul trecut, „Ciobănașul” i-a avut ca invitați pe Aurel Moldoveanu, Mircea Rusu, White Mahala, Florin Ionaș Generalul și Claudia Ionaș, respectiv Ansamblul Profesionist Național „Transilvania”, soliștii Mariana Deac, Marius Ciprian Pop și mulți alții. La ediția 48 s-a remarcat faptul că au lipsit comercianții cu produse „Made in China” și atmosfera kitsch, iar locul le-a fost luat de obiecte artizanale, realizate de mână, printre care și covoare, cazane și diverse accesorii, în spirit mai autentic. 

Festivalul Ciobănașul este un eveniment care a pornit, în urmă cu aproape 50 de ani, ca o sărbătoare a locuitorilor zonei Buzaielor, prilejuită de venirea toamnei și de faptul că ciobanii coboară de la stâne și se reunesc cu familiile lor. 

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.