STIREA ZILEI 31 iulie 2016

Întorsura Buzăului face paşi spre modernizare

de Iulia Drăghici - Taraș | 1249 vizualizări

Modernizarea străzilor este un pas apreciat de întorsureni, însă aceştia transmit autorităţilor că aşteaptă şi mai mult de atât

La Întorsura Buzăului s-au reluat lucrările de asfaltare. Potrivit autorităților locale, în circa trei săptămâni se va finaliza turnarea primului strat de asfalt pe majoritatea străzilor incluse în această primă etapă a procesului de modernizare a infrastructurii orășenești.

Pe strada Gheorghe Doja s-a terminat asfaltarea cu primul strat în cursul săptămânii trecute. Vineri, 29 iulie, străzile Gheorghe Zaharia și Hanului au urmat în acest proces. Asfaltarea va continua pe strada Floroaia 2, dar şi pe Floroaia Mare, până lângă Biserica sătească. Următoarele străzi pe care vor intra utilajele în cursul săptămânilor viitoare sunt Aviatorului, Campingului și Castanilor. Pe străzile Fabricii şi 1 Decembrie 1918, incluse şi ele în prima etapă de asfaltare, s-a turnat primul strat în urmă cu câteva săptămâni.

„Sunt unele străzi pentru care încă nu s-a primit acceptul pentru asfaltare, dar săptămâna viitoare vin reprezentanţii Inspecţiei în Construcţii şi ne vor da aprobarea. Acestea sunt etapele normale de urmat. Dacă ne ajută vremea, se va turna în continuu. După ce se va termina de turnat primul strat pe toate străzile, se va turna stratul de uzură de patru centimetri”, ne-a spus viceprimarul oraşului Întorsura Buzăului, Ştefan Platon.

Preţ de câteva ore, circulaţia a fost restricţionată vineri pe strada Hanului. Chiar dacă circulaţia s-a reluat, potrivit primarului Leca Băncilă aici lucrările vor dura circa o săptămână deoarece se va turna asfalt şi în spaţiul de parcare de lângă Judecătoria din Întorsura Buzăului.asfaltare Intorsura Buzaului (4)

Prelungirea lucrărilor a generat nemulţumire în rândul locuitorilor oraşului şi a îngreunat şi circulaţia maşinilor, în special în zona străzii Hanului, dar şi pe alte drumuri care s-au îngustat. „Îmi cer scuze pentru praful pe care l-au înghiţit oamenii din cauza întârzierii lucrărilor. O dată pe zi udam străzile, dar poate că nu a fost de ajuns”, a transmis primarul din Întorsura Buzăului, Leca Băncilă.

Primarul a explicat şi motivele pentru care lucrările de asfaltare nu s-au finalizat în luna iunie, aşa cum precizase anterior: „Am vrut să mă asigur că am rezolvat apele subterane, pluviale. Nu aveam în proiect să schimbăm conducta de apă, căminele de vizitare şi altele, dar în condiţiile în care turnam asfalt, am fi rămas cu o problemă care oricând ar fi putut ceda şi trebuia să spargem asfaltul, iar acesta este un lucru cu care nu pot fi de acord. Am făcut lucru temeinic. Când pleci la drum lucrurile par mai simple, dar când ajungi să le pui în aplicare, unele părţi sunt mai grele decât par. Oricum, lucrurile se încheagă şi abia aştept să finalizăm. Mergem înainte cu o anumită viteză, nu chiar cea pe care mi-o doream eu, dar este bine că înaintăm”, a spus Leca Băncilă.

Modernizarea străzilor este un pas apreciat de întorsureni, însă aceştia transmit autorităţilor că aşteaptă şi mai mult de atât, printre care şi locuri de parcare în preajma magazinelor şi grăbirea procesului de asfaltare. „Tot ce se face, se face spre bine, dar destul de puţin la nivel de oraş”, spune întorsureanul Marian Drecea, într-o dezbatere pe Facebook.

„Cu siguranță e un lucru bun, care trebuia să se întâmple cu mult timp în urmă, dar cred că pe anumite străzi, din cauza proastei execuţii a lucrărilor la „apă şi canal”, o să se intervină de nenumărate ori! Alţi bani, altă distracţie”, spune un alt locuitor al oraşului, Claudiu Drăgan.

Costul asfaltării acestor străzi ajunge la circa 5 milioane de euro, iar lucrările au început în iunie 2015. Întârzierea procesului de asfaltare se datorează firmei care implementează proiectul de apă şi canalizare, potrivit primarului Leca Băncilă. „Am fost „bătuţi” de Dumnezeu cu o firmă care realizează lucrările la proiectul de apă şi canalizare, care trebuia să termine în trei ani, dar au trecut deja cinci. De aici pleacă toate: disconfortul populaţiei, întârzierea celorlalte proiecte – de modernizare a străzilor, de branşare şi aşa mai departe”, explica acesta într-un interviu anterior.

Chiar dacă la un moment dat se zvonea că Primăria ar putea pierde fondurile pentru aceste lucrări, primarul Leca Băncilă a dezminţit, spunând că „niciodată nu a existat posibilitatea şi nu se pune problema de aşa ceva”.

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.