STIREA ZILEI 1 august 2019

În premieră: Târg inedit de locuri de muncă, la Întorsura Buzăului

de Iulia Drăghici - Taraș | 4408 vizualizări

Zilele Carierei au loc în 9 – 10 august, la Liceul Teoretic „Mircea Eliade” 

Joburile și forța de muncă își dau întâlnire weekendul viitor la Întorsura Buzăului, în cadrul primei ediții a „Zilelor Carierei”. Târgul cu locuri de muncă și expoziții hand-made, care va avea loc în 9 și 10 august, se va desfășura la Liceul Teoretic „Mircea Eliade”. Contextul va oferi mai mult decât o șansă de interacțiune între angajatori și viitori angajați. Vor fi organizate ateliere diverse, prin care cei interesați vor putea învăța să redacteze un Curriculum Vitae, cum să se prezinte la interviurile de angajare, să afle ce înseamnă securitatea în muncă, cum să beneficieze de șomaj, dar și să dobândească îndeletniciri în domeniile „hand-made”. 

Acțiunea se adresează absolvenților din zona Întorsurii Buzăului, cât și șomerilor, aflați în căutarea unui loc de muncă, dar nu numai. 

Pe lista angajatorilor care au acceptat să participe la acest eveniment se numără firme mari din județele Covasna și Brașov, dar și antreprenori din zona Buzaielor. Organizatorii spun că angajatorii vor avea șansa să își promoveze firmele în rândul întorsurenilor, fie cu prezentări, filme sau chiar activități practice (de exemplu, decorat de torturi, aranjamente florale și așa mai departe). 

Ateliere interactive 

Pe lângă componenta de interacțiune dintre angajator și angajat sau chiar posibilitatea încheierii pe loc a contractelor de muncă, un aspect important și interesant deopotrivă este cel al atelierelor. Pe lângă informațiile pe care le vor obține de la angajatori, participanții vor putea chiar să deprindă abilități utile viitoarelor angajări, dar nu numai. Potrivit organizatorilor, cei interesați vor putea lua parte la ateliere de redactare a CV-urilor, la ateliere care vorbesc despre cum se abordează interviurile de angajare, vor putea afla de la experți ce înseamnă securitatea în muncă, ce acte sunt necesare pentru dosarul de șomaj, ce este șomajul, cine și în ce condiții poate să beneficieze de acest ajutor și multe altele. 

„Noi vom crea un spațiu unde angajații și angajatorii se vor putea întâlni, unde se pot încheia contracte, unde antreprenorii își pot promova afacerea și de asemenea unde meșteșugarii își vor putea prezenta obiectul muncii, chiar eventual să le dea idei persoanelor care nu au loc de muncă, dar ar putea să facă activități creative”, ne-a declarat organizatorul evenimentului, Silviu Popica, profesor și antreprenor. 

Ideea organizării acestui eveniment i-a venit acestuia când s-a confruntat el însuși cu dificultatea de a găsi forță de muncă în zonă.  

„Am discutat și cu alți antreprenori și am observat că e foarte greu să găsești forță de muncă. Așa, cu un târg de forma asta, absolvenții, dar nu numai, vor avea șansa de a învăța ce înseamnă un interviu și ce să scrie în CV. Sperăm chiar să se încheie și niște contracte aici la târg”, ne-a explicat Silviu Popica. 

Înscrierile, deschise până joi

De la eveniment nu vor lipsi, așa cum am precizat, nici meșteșugarii, care își vor prezenta îndeletnicirile în cadrul unei expoziții. 

„Cu prilejul Zilelor Carierei, îi invităm pe toți întorsurenii și pe cei aflați în trecere prin orașul nostru să se bucure de expoziția cu produse realizate de pasionații locali: pictură, broderie, sculptură, bricolaj, aranjamente florale, bijuterii, tricouri pictate, manichiură, artă culinară, fotografie, grafică etc. Cei care vor veni la evenimentul organizat la Liceul Teoretic „Mircea Eliade”, vor avea ocazia să îi vadă la lucru pe întorsurenii pasionați de activitățile hand-made”, ne-a spus coordonatorul Centrului de Tineret, Doina Pătrunjel. 

Aceasta a lansat și un apel de înscriere pentru creativii dispuși să facă parte din expoziție. 

„Dacă sunteți pasionat de o activitate de acest fel și doriți să expuneți produse și/sau să faceți o demonstrație a talentului în direct, în fața  vizitatorilor, vă rog să mă contactați: telefon: 0746240447, Messenger sau Whatsapp”, spune Doina Pătrunjel. 

Activitățile sunt organizate și coordonate de Centrul de Tineret din Întorsura Buzăului, în parteneriat cu Direcția Județeană de Sport și Tineret (DJST) Covasna și cu sprijinul Agenției Județeană de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM) Covasna. 

În organizarea evenimentului sunt implicați și 10 voluntari ai Centrului de Tineret, care vor realiza afișe, pliante, invitații și diplome, vor promova evenimentul, vor contacta angajatorii și vor amenaja spațiul unde se va desfășura târgul. 

Este de asemenea important de menționat că Zilele Carierei sau „O șansă pentru o carieră”, cum mai este numit evenimentul, este unul unde nu se percepe nicio taxă de participare. Târgul va fi deschis vineri între orele 14:00 – 18:00 și sâmbătă între 10:00 – 18:00. 

Angajatorii interesați să participe își pot face cunoscută intenția până cel târziu joi, 7 august, pe adresa de e-mail zilelecarierei@yahoo.com, iar ulterior vor fi contactați de organizatori. 

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.