STIREA ZILEI 18 iunie 2019

Dimensiunile unui nou început în județul Covasna

de Covasna Media | 1538 vizualizări

Prima ediție diMANSIONS Hit Music Festival a adunat circa 15.000 de participanți

Domeniul Castelului Mikó de la Olteni a căpătat o nouă dimensiune, una de poveste, în weekendul 14 – 16 iunie a.c.. Acest tărâm magic, numit diMANSIONS Hit Music Festival, s-a deschis lumii cu un concept de eveniment unic în județ, prin prezența a numeroase personaje de talie mondială: Thomas Anders și The Modern Talking Band, Hermes House Band și Lou Bega, Tania Evans, Turbo B (ex SNAP!), Inner Circle, Dr. Alban sau The Dire Straits Experience. În toate cele trei zile de festival, circa 15.000 de participanți au dat viață celei mai mari petreceri retro din Transilvania.

Astfel, stelele muzicii anilor ׳80, ׳90 și 2000 au readus publicului venit la prima ediție diMANSIONS nostalgia tinereții, a vieții fără griji și, totodată, bucuria de a fi părtaș într-un fenomen atât de special, aflat la început de drum.

Prima care a deschis vineri seria concertelor a fost incredibila Mirabela Dauer, care a revenit în județul Covasna după 30 de ani.

„Tot ce se întâmplă aici este unic. Să dea Domnul să fie un început minunat. Cu cât veniți mai mulți, cu atât o să purtați noroc. Trebuie să veniți să purtați noroc acestor copii care au muncit din greu să facă acest lucru”, a declarat cântăreața într-un interviu realizat înaintea concertului.

Mulți dintre artiști, în special cei din România, au ținut să le mulțumească public, direct de pe scenă, fanilor plătitori de bilete veniți să îi urmărească în concert.

„În anii ăștia electorali în care se cântă non-stop în toate parcurile pe moca, dumneavoastră încă faceți parte din publicul din România care plătește bilet să meargă la un festival, să susțină un festival, să-și vadă artiștii preferați. Mi se pare extraordinar pentru că fără dumneavoastră, noi ăștia care trăim din bilete nu mai avem nicio șansă. Deci vă mulțumim că susțineți muzica live din România”, a spus solistul trupei Bosquito, Radu Almășan.

Că publicul a fost minunat nu au încetat să o spună nici starurile internaționale.

„Am avut parte de multă energie din partea publicului. Cred că oamenii au venit aici să se simtă bine și să sperăm că așa a și fost”, a spus Turbo B (ex SNAP!) după concertul de la diMANSIONS.

Iar unii dintre artiști s-au transformat din stele de renume mondial, în turiști după acest eveniment.   

„Artiștilor de la Inner Circle le-a plăcut atât de mult zona, încât s-au decis să își prelungească șederea și au mai rămas încă o zi să viziteze împrejurimile”, a mai spus organizatorul principal al evenimentului, Daniel Santa.

Organizatorii spun și că s-au străduit să facă pe plac tuturor artiștilor, de aceea a fost construită o zonă backstage ieșită din comun, care a avut și o canapea gigantică de aproximativ 8 metri lungime și o mulțime de detalii de bun gust, de la oglinzi vintage, la mobilier unicat și decoruri din anii 80, 90 sau 2000.

„Pentru a putea îndeplini toate cerințele artiștilor s-au comandat produse din cinci țări pentru că la noi nu se găseau”, a mai explicat organizatorul.

Să nu uităm și că programului festivalului i-au adus plus valoare și celebra formație de karaoke Massaoke, Bosquito, Trupa Coco, Karthago.

Cel mai mare cort Kayam din România și detaliile care fac diferența

În același timp, unul dintre simbolurile cele mai importante ale festivalului a fost cortul Kayam, cel mai mare adus până acum în România. Din fericire, cu mici excepții, vremea a ținut cu organizatorii și nu a fost nevoie de adăpost pentru ploaie, însă acustica dinăuntru a făcut să fie și așa extrem de apreciat.

Un detaliu de foarte mult bun gust a fost bila disco uriașă din tavanul cortului, care noaptea a transformat spațiul de dans într-o veritabilă discotecă a vremurilor.

O componentă importantă a evenimentului a fost promovarea pe scena principală a artiștilor locali. Dansatori din Sfântu Gheorghe și Odorheiul Secuiesc au avut șansa de a fi pe aceeași scenă, în concert, alături de Tania Evans sau Turbo B (ex SNAP!).

Participanții veniți la Castel au putut nu doar să participe la concertele de amploare, desfășurate fie la scena Ursus, fie la scena Kayam, de sub cel mai mare cort Kayam adus vreodată în România, ci și să se relaxeze în zona din fața castelului, să guste din cele mai bune mâncăruri vândute din cele mai colorate rulote, să mănânce și să se plimbe în aer liber.

Conceptul de card de festival a fost de asemenea pentru prima dată adus în județul Covasna prin intermediul diMANSIONS Hit Music Festival. Plata s-a făcut peste tot cu acest card, ce putea fi încărcat în standurile TOP UP By Banca Transilvania din incinta domeniului MIkó și golite, până la ultimul leuț, la finalul zilei sau al festivalului.

Lumină peste Castelul din Olteni

Pe lângă aducerea bucuriei pentru miile de participanți, festivalul și-a propus să contribuie la reintroducerea domeniului Castelului Mikó în circuitul turistic și să susțină recondiționarea și investițiile în această clădire de patrimoniu, oferindu-i astfel o a doua șansă.

„Locația a fost aleasă special pentru că județul Covasna este supranumit Ținutul Conacelor și pentru că toată strategia de promovare este legată de conacele existente aici și astfel ni s-a părut normal să alegem un conac pentru desfășurarea evenimentului”, a declarat organizatorul principal al diMANSIONS Hit Music Festival, Daniel Santa.

Nici numele evenimentului nu a fost ales aleatoriu, spun organizatorii, ci este un joc cuvinte care se leagă de brandingul județului Covasna și de cât de multe activități se pot desfășura în aceste locuri minunate (dimensiuni + mansions (din engl. conace) = diMANSIONS).

După ce vor aduna concluziile, organizatorii vor începe pregătirile celei de-a doua ediții. Ba chiar luni s-au pus în vânzare primele 500 de bilete pentru ediția de anul viitor, dar oferta a expirat în aceeași zi.

„Pregătim ediția pentru anul viitor care va avea loc cel mai probabil tot la Olteni. S-ar putea ca aceasta să fie precedată de câteva evenimente mai mici, de teasing, pe care le vom anunța la timpul potrivit”, a mai declarat Daniel Santa.

diMANSIONS Hit Music Festival, eveniment aflat la prima ediție, a fost adus în județul Covasna printr-o inițiativă privată, a firmei Comparty, susținută de numeroși parteneri.

Lumea întreagă se deschide în fața ta când dorința de a face lucruri frumoase, care să se întâmple, depășește frica de eșec. Poate că aceasta este lecția principală pe care diMANSIONS Hit Music Festival o oferă organizatorilor.

Suntem pe deplin copleșiți de cele întâmplate la final de săptămână, așa că vom reveni zilele viitoare cu noi și noi povestioare de la cea mai mare petrecere retro din inima României.

Iulia Drăghici Taraș

Daniela Luca

 

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.