STIREA ZILEI 27 ianuarie 2022

Cel mai mare buget din istoria municipiului Sfântu Gheorghe se votează joi

de Iulia Drăghici - Taraș | 940 vizualizări

Peste 100 de proiecte se vor derula anul acesta, spune primarul 

Bugetul municipiului Sfântu Gheorghe ajunge joi, 27 ianuarie, pe masa consilierilor locali. Primarul Antal Árpád spune că este cel mai mare din istoria instituției. Bugetul se va ridica la peste 227 de milioane de lei. Anul acesta, strategia autorităților cuprinde proiecte atât de infrastructură, cât și programe pentru întărirea comunității. Edilul a punctat și că 2022 este un an important pentru că vor începe și lucrările la centura orașului. 

În anul 2022 vom avea un buget care va ține un echilibru între tot ce înseamnă proiecte și programe prin care comunitatea noastră este întărită și tot ce înseamnă lucrări de infrastructură. (...) Va fi cu siguranță cel mai mare buget din istoria orașului de până acum. Sunt convins că va fi mai mare decât bugetele din anii anteriori, dar mai mic decât bugetul de anul viitor. (...) Este un spectru foarte larg în tot ce înseamnă activitatea primăriei, de la proiecte sociale, proiecte cu burse, proiecte prin care ajutăm întreprinderile mici și mijlocii, până la proiecte de infrastructură propriu zisă. Sunt foarte multe de făcut. Ca număr de proiecte vorbim de peste 100 anul acesta – de la iluminat public, până la drumuri, modernizare, construcții de creșe, grădinițe, școli, până la incubator de afaceri sau investiții în domeniul social”, a spus Antal Árpád. 

Legat de centura orașului, investiția de peste 70 de milioane de euro, derulată prin CNAIR, primarul din Sfântu Gheorghe a spus că este un pas important, pentru că acest demers va ajuta la reducerea traficului greu în oraș, fapt care va însemna „un oraș mai curat și mai sigur din multe puncte de vedere”. 

Primarul a spus și că „adoptarea bugetului este un moment important în viața orașului” și a precizat din nou că este un lucru bun că acest lucru se întâmplă în luna ianuarie, deși ideal era ca până acum, autoritățile să aibă deja bugetele adoptate.  

În conferința de presă de miercuri, organizată online, edilul a precizat că este prima dată când nu va participa fizic la adoptarea bugetului, pentru că se află în vizită de lucru în Ungaria. 

În 2021, municipiului Sfântu Gheorghe a avut un buget de aproximativ 191 de milioane de lei. 

Pentru anul 2023, autoritățile se așteaptă ca recordul de anul acesta privind valoarea bugetului să fie depășit. „Vorbim atât de fonduri guvernamentale, cât mai ales de fonduri europene și de aceea am spus că va fi cu siguranță mai mare decât până acum, dar va fi mai mic decât anul viitor, pentru că anul viitor va fi foarte probabil anul în care vom finaliza foarte multe din proiectele noastre europene, din ciclul de finanțare 2014/2020”, a explicat edilul. 

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.