STIREA ZILEI 24 noiembrie 2021

CAS Covasna: 7 comune covăsnene nu au medic de familie

de Iulia Drăghici - Taraș | 1420 vizualizări

Un bilanț al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) arată că în prezent, în județul Covasna, sunt șapte comune care nu au medic de familie. Directorul instituției, Dragoș Tatu, a precizat și că problema este una care, din păcate, nu pare că își va găsi curând vreo soluție. 

Unitățile administrativ-teritoriale pe raza cărora nu se află medic de familie, cabinet sau măcar punct de lucru al vreunui medic sunt Mereni, Poian, Moacșa, Dalnic, Catalina, Malnaș și Boroșneu Mare. 

Rămâne o problemă, în continuare, și nu văd din păcate o rezolvare a ei în timp prea rapid, prezența medicilor de familie în județ și a numărului cabinetelor medicilor de familie cu care noi încheiem contracte. În ultimii cinci ani, din 2016, până acum, numărul cabinetelor cu care noi am fost în contract a scăzut de la an la an. Am plecat cu 105 cabinete la nivelul anului 2016 ca să lucrăm acum cu 88. E o scădere importantă, din păcate. Aceste retrageri din sistem, fie din cauza vârstei, fie din cauze naturale sau alte motive, nu sunt completate de veniri ale unor medici de familie noi”, a declarat marți, într-o conferință de presă, directorul general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Covasna, Dragoș Tatu. 

În urmă cu câteva luni, printre localitățile unde nu era medic de familie se numărau și Valea Mare și Micfalău, dar aici între timp autoritățile au găsit soluții, cu medici, unul din Întorsura Buzăului și altul din Sfântu Gheorghe, care acum au acolo punct de lucru măcar câteva zile pe săptămână. 

Autoritățile din aceste localități au făcut în repetate rânduri chiar și apeluri prin rețele de socializare, ca să atragă doctorii spre comunele lor. 

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.