STIREA ZILEI 25 noiembrie 2022

Aproape 50 de scenete înscrise la ActorFest, ediția a V-a!

de Iulia Drăghici - Taraș | 882 vizualizări

Căminul Cultural din Sita Buzăului găzduiește duminică un program divers de teatru de 9 ore, pus în scenă de 190 de tineri actori 

„ActorFest – teatru în comuna ta”, ediția a V-a, va aduce în fața spectatorilor care vor fi prezenți duminică în Căminul Cultural din Sita Buzăului un program de nouă ore de teatru. Cele 46 de scenete vor fi puse în scenă de 190 de tineri actori de la 13 unități școlare și două Case Familiale din patru județe. Intrarea la festivalul-maraton este liberă. Anul acesta, însă, evenimentul capătă și o componentă caritabilă, astfel că cei prezenți vor putea ajuta la sprijinirea cauzei care va fi prezentată la fața locului. 

Ultimele pregătiri sunt puse la punct pentru duminică, 27 noiembrie a.c., când va avea loc a V-a ediție a îndrăgitului eveniment dedicat teatrului și elevilor de gimnaziu. 

S-au înscris 13 unități școlare și două Case Familiale din județele Bistrița-Năsăud, Mureș, Buzău și Covasna. Potrivit organizatorilor, 46 de momente pe scenă vor antrena 190 de copii dornici să fie pe scena festivalului „ActorFest – teatru în comuna ta”. Alături de ei, implicați în pregătire sunt 29 de coordonatori. 

După două ediții on-line, ediția a V-a revine în sală cu public, cu aplauze și voie bună! Cât de necesară era această căldură a publicului din sală și aplauzele de care au atât de multă nevoie micii actori! Abia aștept să ne vedem în sală duminică, 27 noiembrie 2022, de la ora 12:00. Până atunci urmăriți-ne pe pagina de Facebook a festivalului pentru a vedea echipele înscrise în concurs, momentele ce urmează să se joace pe scena festivalului ActorFest! Și pentru că ne apropiem de Ziua noastră Națională, acest festival este un bun prilej de a arăta cât de mândri suntem de faptul că suntem români și de faptul că această țară are un potențial fantastic.

Mă bucură și faptul că la secțiunea specială, unde nu se ține cont nici de vârsta elevilor, nici de numărul lor în echipaj, avem pentru prima dată o echipă de la Calvini, Buzău”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna și CovasnaMedia.ro, coordonatorul principal și inițiatorul evenimentului, profesoara Otilia Buzea. 

Fără îndoială, misiunea juraților de a stabili cine sunt câștigătorii ediției va fi foarte grea și anul acesta.

În cadrul festivalului sunt pregătite și o serie de momente speciale. De exemplu, așa cum e deja tradiția, trupa de teatru „3T” din Întorsura Buzăului va fi prezentă pe scenă cu un nou spectacol. 

În rândul premierelor se numără faptul că în această ediție va debuta și trupa de teatru „AS” a Școlii Gimnaziale „Andrei Șaguna” din Barcani, pe care cei din trupa „N.R.-Be You” a Școlii Gimnaziale „Nicolae Russu” i-au inițiat în domeniu. 

Și mai important este că festivalul primește de anul acesta și o perspectivă caritabilă, pentru că aici are debutul campania „Casa celor trei copii săraci”, de strângere de fonduri pentru ajutorarea unei mame singure cu trei copii. 

Strângem bani pentru achiziționarea unei case pentru această familie. Va fi o cutie de donație. Intrarea la eveniment este liberă, dar cei care pot să ajute, pot să facă acest lucru la fața locului”, ne-a spus coordonatorul și inițiatorul ActorFest, Otilia Buzea. 

Potrivit organizatorilor, ActorFest s-a bucurat și anul acesta de sprijinul partenerilor instituționali și din mediul privat. 

«ActorFest – teatru în comuna ta»” a primit și anul acesta o finanțare de 10.000 de lei din partea Consiliului Local din Sita Buzăului și sprijin din partea unor oameni inimoși, unii dintre ei fiind de la începuturi alături de noi. Mulțumesc anticipat pe această cale sponsorilor noștri: SC. PETROMAR SRL, SC. G.GECO SRL, PAUL OLAR CONSTANTIN – medic specialist, SC RÂCÂIAȘ SRL, SC FARMIRA SRL și SC COMERȚ LUCI SRL. Acest festival nu s-ar putea desfășura la acest nivel fără această susținere de care Asociația cadrelor didactice și părinților Școlii Gimnaziale Nicolae Russu - „Pro Comunitate”, beneficiară a festivalului ActorFest, are parte. Un alt sprijin necondiționat îl avem an de an din partea domnului primar, Stoica Nicolae, care abia așteaptă să vadă sala Căminului Cultural din Sita Buzăului însuflețită și care în aceste săptămâni a făcut tot posibilul să ne ofere un spațiu de desfășurare cald și primitor”, ne-a mai transmis Otilia Buzea. 

Înscrierile pentru eveniment au avut loc în perioada 20 octombrie - 13 noiembrie a.c.

A IV-a ediție a festivalului-concurs de teatru de la Sita Buzăului, ActorFest, a fost desemnată de cititorii Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro evenimentul anului 2021, în cadrul campaniei Superlativele CovasnaMedia. Atunci, au fost înscrise în concurs peste 30 de scenete. 

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.