STIREA ZILEI 20 august 2020

9 candidaturi depuse pentru funcția de primar, la Întorsura Buzăului

de Observatorul de Covasna | 6520 vizualizări

Ce îi motivează pe cei 9 candidați să intre în lupta electorală 

Număr mare, chiar record, s-ar putea spune, de candidați care s-au înscris în cursa electorală pentru funcția de primar al orașului Întorsura Buzăului. Sunt 9 persoane care aspiră la poziția de edil, potrivit informațiilor oficiale, furnizate de Biroul Electoral din oraș. 

Ultima zi în care s-au putut depune candidaturi pentru alegerile locale 2020 a fost marți, 18 august. Până la această dată, 9 persoane au făcut oficial pasul către intrarea în cursa pentru „fotoliul” de primar la Întorsura Buzăului, potrivit actelor înregistrate și verificate la Biroul Electoral din localitate. Un număr neobișnuit de mare, în general, nu doar pentru micul oraș de munte. 

Subliniem din capul locului că în 24 august vor fi anunțați candidații care vor ajunge și pe buletinele de vot, pentru că între timp se mai pot face contestații. De asemenea, campania electorală începe în 28 august. 

Totuși, am vrut să aflăm ce i-a determinat pe acești cetățeni ai orașului Întorsura Buzăului să facă pasul depunerii candidaturii pentru una dintre cele mai înalte funcții din comunitate. Așa că, fiecăruia i-am adresat întrebarea „De ce?”. 

Ordinea prezentării candidaților este cea care ne-a fost furnizată de Biroul Electoral.  

•    Urdă Raul (Alianța USR PLUS) 

Candidatul Alianței USR PLUS pentru Primăria orașului Întorsura Buzăului, Raul Urdă, antreprenor, spune că a decis să candideze pentru că își dorește ca localitatea să aibă o viziune clară de dezvoltare. 

Candidez pentru că iubesc Întorsura. Candidez pentru a face o altfel de politică. Cred că în secolul în care trăim, lipsa unei viziuni clare de dezvoltare a orașului este una dintre problemele actuale ale administrației. Nu ne putem lăuda cu o canalizare sau câteva străzi asfaltate. Trebuie îndreptat orașul pe o anumită direcție de dezvoltare. Aceasta trebuie să fie una mixtă, economică, agricolă și chiar turistică. Consider că una dintre cele mai mari bucurii ale acestei vieți este cea de a ajuta, de a dărui. Doresc să dăruiesc experiența și priceperea mea managerială pentru a crește nivelul de trai al întorsurenilor. Vă îndemn să «Îndreptăm Întorsura!»”, spune Raul Urdă. 

•    Boricean Gheorghe (PNR ) 

Pe Gheorghe Boricean, candidatul Partidului Național Român (PNR), care mai are experiența administrației locale prin funcția de consilier local, nemulțumirile l-au făcut să candideze. 

Din nenumăratele nemulțumiri ale cetățeanului, eu, Boricean Gheorghe, candidat pentru funcția de primar al orașului Întorsura Buzăului, am hotărât să formăm o echipă cu care să putem pune în practică diferite proiecte, vizibile la momentul potrivit, care să mulțumească toate mediile de vârstă sau categorii sociale și profesionale. Așteptăm ca alegătorii să iasă la vot în număr cât mai mare, în special tinerii noștri frumoși, deștepți, pregătiți și plini de energie”, spune Gheorghe Boricean.  

•    Popica Silviu Ciprian (PNL) 

Pentru candidatul propus de Partidul Național Liberal, Silviu Popica, profesor și antreprenor, decizia de a intra în lupta electorală nu a fost una ușoară, dar spune că e sigur că va face față provocărilor care vin cu o astfel de funcție pentru că are alături o echipă. 

A fost o decizie dificilă. Sunt conştient de ceea ce presupune funcţia de primar şi sunt sigur că pot să îi fac faţă cu brio. E prima oară când candidez pentru această funcție și o fac cu speranța că atât calificarea cât și experiența mea politică și organizatorică, dar și cea legată de accesarea fondurilor nerambursabile, puse în folosul comunității, vor conduce la aducerea orașului la o stare de normalitate. Un factor foarte important atât în decizia de a candida, cât și în ceea ce urmează după alegeri este echipa. Am alături cea mai omogenă, unită, calificată și determinată echipă dintre toți competitorii, echipă care îmbină armonios energia tinereții cu experiența celor aflați la maturitate, echipă alături de care am încredere că vom reuși să îndeplinim ceea ce ne propunem”, spune Silviu Popica.  

•    Bocîrnea Constantin (Pro România) 

Constantin Bocîrnea, candidatul partidului Pro România, de profesie economist, consilier achiziții publice la UAT Întorsura Buzăului, se mândrește cu faptul că este „singurul candidat întorsurean”.

Întorsurenii își doresc un primar întorsurean și sunt singurul din cei nouă candidați care sunt întorsurean. În al doilea rând, nu îmi convine cum arată orașul Întorsura Buzăului în prezent și consider, ca simplu cetățean, nu din prisma unui candidat, că locuitorii merită mai mult cu privire la localitatea în care trăiesc”, spune Constantin Bocîrnea. 

•    Morar Claudiu – Severian (PMP) 

Claudiu – Severian Morar, candidatul Partidului Mișcarea Populară și fost director la firma care administra centrala orașului, spune că a venit vremea unei schimbări radicale.   

Este vorba de viitorul nostru care, în opinia mea, merge într-o direcție total greșită, viitorul nostru, al orașului, asta m-a făcut să candidez, în primul rând. Doi la mână, cred că am pregătirea tehnică necesară, și experiența necesară să pot pune orașul ăsta pe roate”, spune Claudiu – Severian Morar. 

•    Băncilă Leca (ALDE)

Actualul primar al orașului și candidat pentru un nou mandat, din partea partidului Alianța Liberalilor și Democraților, Leca Băncilă spune că dorește să continue proiectele începute. 

Din proiectul de modernizare al orașului am făcut până acum undeva în jur de 75% și mai am de făcut 25%. Ca să-mi împlinesc scopul de a transforma orășelul nostru într-un oraș cu infrastructură de oraș, adică servicii de oraș. Asta a fost singura motivație”, spune Leca Băncilă. 

•    Lunev Mircea – Doru (PSD) 

În același context, candidatul Partidului Social Democrat, Mircea – Doru Lunev, în prezent membru al Consiliului Local Întorsura Buzăului, spune că la alegerile locale nu contează atât partidul, cât omul și că vrea să aducă un suflu nou administrației locale, folosindu-se de capacitățile consilierilor locali. 

Eu particip la aceste alegeri pe listele Partidului Social Democrat. Dar cred că pentru aceste alegeri, pentru funcția de primar al orașului, cetățenii vor alege omul. La întrebarea dumneavoastră „de ce candidez pentru această funcție?” cred că aș avea mai multe subpuncte, dar vreau să le ating rapid pe cele care cred că sunt mai importante. În primul rând, pentru a avea posibilitatea de a aplica capacitățile organizatorice experimentate de-a lungul anilor de carieră. În al doilea rând, cred că planurile pe care le am vor veni în sprijinul comunității și implicit în folosul tineretului din zonă. Și pentru a demonstra că primăria poate fi condusă de un om integru, sincer, pe care îl preocupă bunul mers al comunității. Vreau să aduc un suflu nou și creator folosind competențele și capacitățile tuturor membrilor Consiliului Local. Candidatul Lunev Mircea – Doru nu face promisiuni pe care nu le respectă. Cred că acestea sunt principalele lucruri care m-au făcut să candidez”, spune Mircea – Doru Lunev. 

•    Morar Cătălin – George (independent) 

Cătălin – George Morar, candidat independent, care s-a mai implicat în administrația publică prin funcții de consilier local și județean, iar în prezent ca angajat al Gărzii Forestiere Brașov, spune că are experiență și capacitate de adaptare, necesare pentru a rezolva problemele de zi cu zi ale orașului. 

Candidez independent la funcția de primar al orașului Întorsura Buzăului din dorința de a rezolva problemele cu care ne confruntăm zi de zi și din dorința de a implementa proiecte de infrastructură, de cultură, de educație și de sport, de care are nevoie orașul nostru. În trecut am fost ales consilier local pentru două mandate și consilier județean pentru un mandat. În domeniul public, sunt experimentat și am demonstrat eficiență și responsabilitate. Am convingerea fermă că orice se poate rezolva cu voință și cu dăruire. (...) Dispun de o mare capacitate de adaptare și sunt nerăbdător să implementez proiectele mele menite să asigure dezvoltarea orașului nostru și să asigure un nivel de trai mai bun pentru comunitatea locală”, spune Cătălin – George Morar. 

•    Stroe Alexandru Ioan (independent) 

Pe Alexandru Ioan Stroe, tot candidat independent, fost profesor, în prezent angajat al unei bănci pe funcția de director de sucursală, l-a determinat să se înscrie în lupta pentru postul de primar faptul că ar vrea ca administrația locală să se modernizeze. 

Cred că se poate mult mai bine. Consider că este momentul ca administrația locală să se actualizeze, să-și facă loc un management modern  utilizând  tehnici  noi, adaptate vremurilor în care trăim,  bazate pe obiective clare bine determinate în timp și evident măsurabile. Numai așa devenim mai eficienți. Eu sunt convins că toți ne dorim ceva mai bun, să simțim că evoluăm așa că, nu mă îndoiesc că sunteți de acord că, pentru a  face progrese trebuie să avem ținte/obiective cât mai înalte, realiste. Îmi doream ca și până în prezent să se discute și să se pună accent pe  soluții și obiective nu pe probleme, acestea sunt vizibile si cred că le recunoaște toata lumea. Dacă stăm cu ochii ațintiți pe probleme, nu vom reuși să găsim soluții. În primul rând, pot afirma faptul că eu cred în puterea RESPECTULUI! Cred de asemenea că un viitor  fără respect reciproc și corectitudine nu poate exista, sunt baza sau pilonii centrali ai oricărei relații și al dezvoltării. (...)  În al doilea rând, consider că trebuie să  prețuim  ceea ce s-a făcut până în prezent și mai mult, să accelerăm finalizarea unor proiecte și dezvoltarea altora cu maximă prioritate. În concluzie, pot spune că în acest moment analizez posibilitatea implementării unor proiecte, din punctul meu de vedere ambițioase, care să aducă plus valoare  Orașului Întorsura Buzăului și de ce nu, însăși zonei”, spune Alexandru Ioan Stroe. 

****

În final este de remarcat faptul că dacă în anii trecuți numărul de voturi valabil  exprimate se ridicau la maximum 4.000 și alegerile locale se derulează într-un singur tur, atunci primarul care va fi ales ar putea câștiga cu câteva sute de voturi din partea întorsurenilor. 

Contrar a ceea ce arată rețelele de socializare, campania electorală nu a început în mod oficial. Startul se dă în 28 august, cu 30 de zile înainte de data alegerilor și se va încheia cu o zi înainte de alegeri, pe 26 septembrie, la ora 7:00. 

Ziua în care sunt programate alegerile este 27 septembrie. 

Sondaj - pe cine ai vota dintre cei nouă candidați de mai sus?

Iulia Drăghici – Taraș

David Leonard Bularca 

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Maria Cristea, 20 august 2020
RAUL URDA pentru primar Întorsura Buzăului
Adi Alex, 20 august 2020
Bla, bla, bla! Se presupune ca toti candidatii sunt persoane oneste. Ce-i care au dovezi despre necinstea unora să o facă public. Care sunt problemele orașului? Care au fost proiectele/ citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.