SPORT 14 iunie 2024

„Ziua Olimpică” sărbătorită la Întorsura Buzăului

de Covasna Media | 846 vizualizări

Crosul Olimpic, ajuns la cea de a 5-a ediție la Întorsura Buzăului, a revenit în forță după pandemie și a trezit interesul a peste 350 de concurenți de toate vârstele.

Academia Olimpică Română, cu sprijinul Școlii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu”, Primăria orașului Întorsura Buzăului, Asociația de Tineret și Sport TEO, profesorii de educație fizică din zona Întorsura Buzăului, au organizat în data de 12.06.2024 „Ziua Olimpică”. Scopul concursului „reprezintă un mesaj de încurajare a practicării sportului”. A fost o zi specială, în care iubitorii de mișcare au avut ocazia să participe la tradiționala competiție „Cros Olimpic”, ce marchează celebrarea Zilei Olimpice (23 iunie).

Începând cu ora 900 s-a dat startul competiției „Pentatlon Olimpic”, la care au participat 17 elevi, băieți și fete din clasa a VII-a, reprezentanți ai școlilor din zona Buzaielor. Câștigătorii acestei competiții au fost: la băieți Ola Daniel și Bularca Cristian (locul I), Olaru Mihai și Leau Fabian (locul II), Todor Dumitru (locul III), iar la fete Neagoe Adela (locul I), Rechițean Eliza (locul II), Lupoi Alexandra (locul III).

La ora 1230 am dat startul crosului, care s-a desfășurat pe mai multe categorii, separat fete și băieți: clasa pregătitoare, clasele I-II, clasele III-IV, clasele V-VI, clasele VII-VIII, liceu, seniori. La start s-au aliniat peste 350 de participanți cu vârste cuprinse între 6 și 50 de ani.

Tradiționala competiție s-a bucurat de o vreme excelentă, cu soare. Atmosfera din curtea școlii a fost una plăcută, concursul a decurs fără incidente, iar la finalul cursei toți participanții au primit apă din partea Primăriei orașului Întorsura Buzăului. De asemenea, toți participanții au primit câte un tricou, o medalie și o diplomă cu însemnele olimpice, iar premianții au și șepci, brelocuri, insigne, fanioane, pixuri, cărți din partea Comitetului Olimpic Român, medaliile câștigătorilor precum și logistica au fost oferite de Asociația de Tineret și Sport TEO.

Mulțumesc pe această cale pentru sprijinul oferit, autorităților locale, poliției din Întorsura Buzăului, precum și asistentelor medicale școlare și copiilor voluntari.

Evenimentul a fost coordonat prin muncă și spirit de echipă de profesorii: Popica Mihaela, Popica Roxana, Borcea Sergiu, Murea Marius, Stroie Bogdan, Gosman Eugen, Bularca Cătălin, Vitali Hunor, Nițu Ioana, Preda Anca, Bularca Georgiana.

Am încheiat cu succes ediția a cincea a Crosului Olimpic, devenit o tradiție în zona Buzaielor. Participanții au fost nerăbdători și motivați să participe și să se întreacă alergând, fiind susținuți de familie, colegi și trecători.

Profesor coordonator, Popica Mihaela

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.