SPORT 15 ianuarie 2014

Zi bună pentru români la Australian Open. Niculescu a învins-o pe finalista de la Wimbledon

de Covasna Media | 541 vizualizări

Singura jucătoare din România care a intrat în concurs pe tabloul de simplu din ziua a treia de la Australian Open a fost Monica Niculescu.

Cotată cu a doua șansă pe hârtie în fața nemțoaicei SabineLisicki, compatrioata noastră a reușit surpriza: a eliminat-o pe finalista de anul trecut de la Wimbledon.

Niculescu a început slab, a cedat primul set cu 2-6, însă după aceea și-a ridicat nivelul jocului. Ea a profitat din plin de multitudinea de greșeli neforțate din partea lui Lisicki și și-a adjudecat celelalte două acte cu același scor.

După victoria obținută cu 2-6, 6-2, 6-2, Niculescu s-a impus pentru a treia oară în fața sportivei din Germania, din totalul celor patru întâlniri. Cea mai recentă dintre ele fusese la Cincinnati, în 2010. Următoarea adversară a Monicăi va fi favorita numărul 22 a competiției, rusoaica Ekaterina Makarova.

Veștile bune au continuat miercuri noapte și pe tabloul de dublu. La primul meci disputat împreună la un turneu de Grand Slam, Horia Tecău și Jean-Julien Rojer s-au impus în fața duo-ului Teymuraz Gabashvili/Mikhail Kukushkin.

Cuplul româno-olandez a câștigat primul set cu 6-2, însă în actul secund au fost conduși cu 3-5. Patru game-uri consecutive au rezolvat problema, iar Tecău și Rojer au câștigat primul meci din acest sezon - 6-2, 7-5. Ei pornesc drept mari favoriți și în runda următoare de la Australian Open, atunci când vor înfrunta echipa Yuki Bhambri (India) / Michael Venus (Noua Zeelandă).

Florin Mergea s-a calificat și el în turul II de la Melbourne. El face cuplu cu Oliver Marach (Austria), iar cei doi i-au eliminat în runda inaugurală pe Santiago Gonzalez/Scott Lipsky (Mexic/SUA), favoriții numărul 16. Echipa româno-austriacă a învins cu 6-3, 7-6 și își așteaptă următorii adversari dintre perechile Dustin Brown (Germania)/Gael Monfils (Franța) și Pablo Carreno Busta/Guillermo Garcia-Lopez (Spania).

Pe tabloul de dublu din competiția feminină, Varvara Lepchenkoși Raluca Olaru au făcut și ele pasul spre turul secund. Compatrioata noastă și colega sa au izbutit să le învingă pe niponele Shuko Aoyama și Misaki Doi, în două seturi - 6-2, 6-4.

Din păcate, Alexandra Cadanţu/Simona Halep nu au putut să țină ritmul foarte bun din startul partidei disputate împotriva cuplului Kveta Peschke / Katarina Srebotnik (Cehia/Slovenia). Adversarele româncelor, cap de serie numărul 4, au revenit după pierderea primului set și s-au impus cu 2-6, 6-3, 6-2.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.