SPORT 28 ianuarie 2020

Winter Rally Covasna Metalubs 2020 – număr record de echipaje înscrise

de Covasna Media | 979 vizualizări

Simone Tempestini, George Grigorescu și Fabrizia Pons, printre cei care și-au anunțat participarea

Campionul național absolut din ultimii doi ani în raliuri, Simone Tempestini, și-a anunțat și el prezența la startul celei de-a 13-a ediția a Winter Rally Covasna Metalubs. Competiția are deja un număr record de echipaje înscrise pe lista provizorie, un total de 54, cu cinci mai multe decât la ediția din 2019.

Este pentru a patra oară când pilotul de la Napoca Rally Academy este prezent la raliul pe zăpadă din Covasna, pe care l-a și câștigat în 2015. Ultima oară, acesta a concurat în 2016, când a abandonat în timpul probei speciale cu numărul 5.

La ediția din acest an, Tempestini va concura alături de copilotul său Sergiu Itu pe un Subaru Impreza. Tot din partea echipei campioane va mai concura, în urma unei înscrieri de ultimă oară și echipajul Karoly Borbely/Sebastian Itu, pe un Peugeot 208 R2.

Competiția are deja nu mai puțin de 7 modele R5 anunțate. Pe lângă Dan Gîrtofan și Costel Cășuneanu, care vor pilota câte o Skoda Fabia R5, în lupta pentru prima poziție se mai află Zoltan Lencse (Ford Fiesta R5), Dani Fischer (Skoda Fabia R5), Alberto Battistolli (Skoda Fabia R5, Zsolt Maroszi (Hyundai i20 R5) și Giacomo Costenaro (Skoda Fabia R5).

Revine George Grigorescu

George Grigorescu a pilotat ultima oară într-un concurs în 2015 la Raliul Harghitei.

Un alt nume surpriză pe lista de înscrieri este cea a promotorului Cupei Dacia, George Grigorescu. Unul dintre cele mai mari nume din raliul românesc în anii ’90 și începutul anilor 2000, atunci când a avut un titlu de campion național absolut și trei de vicecampion, Grigorescu va pilota o Dacia Sandero la Winter Rally Covasna 2020 și o va avea în dreapta pe Georgiana Gologan.

Winter Rally Covasna va avea, în premieră, și o divizie dedicată SSV-urilor, la care s-au înscris cinci echipaje, două din România și trei din Ungaria.

De altfel, prezența internațională este masivă la cursa care va avea loc între 31 ianuarie și 2 februarie în județul Covasna. Vor lua startul concurenți din România, Ungaria, Italia și Bulgaria.

Fabrizia Pons e la start

Fabrizia Pons a scris istorie din postura de copilot al lui Michele Mouton în WRC.

O figură feminină marcantă a motorsportului mondial, Fabrizia Pons, va concura la rândul ei în competiția care va debuta pe 31 ianuarie. Unul dintre puținii concurenți din istoria WRC, care au punctat atât din postura de pilot, cât și din cea de copilot, Pons va sta în dreapta lui Alberto Battistoli într-o Skoda Fabia R5. Aceștia au ales Witner Rally Covasna ca test deoarece peste numai două săptămâni vor concura în etapa mondială din Suedia.

Fabrizia Pons a scris istorie alături de franțuzoaica Michele Mouton în WRC, fiind primul echipaj exclusiv feminin care a câștigat curse în cea mai puternică divizie de raliuri din lume. De altfel, în 1982, cele două s-au clasat pe poziția secundă în clasamentul general, campion devenind germanul Walter Röhrl.

Cu peste 200 de curse naționale și internaționale la start, sportiva din Italia a mai fost între 1994 și 1996 copilot pentru finlandezul Ari Vatanen.

(Sursa – comunicat Autocrono)

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.