SPORT 31 octombrie 2017

Vlad Lascu, vicecampion european de Ju-Jitsu, proba Fighting

de Covasna Media | 1501 vizualizări

În perioada 26 -29 Octombrie a.c. în Sala Polivalentă din București s-au desfășurat Campionatele Europene de Ju-Jitsu, fighting şi ne-waza, juniori U18 şi U21 ani, competiție la care au participat 26 ţări cu tradiție în acest sistem de luptă printre acestea numărându-se Rusia, Belgia, Franța, Italia, Germania, Grecia, Polonia, Israel şi alte țări cu renume în domeniu, cu peste 548 sportivi cu rezultate de excepție în competiţiile internaționale de anvergură. Cluburile CSM Sfântu Gheorghe şi CS SAMURAI OPS Sfântu Gheorghe cu o contribuţie comună au înscris şi susținut participarea la această competiţie a sportivilor Lascu Vlad, Moga Tudor, Kurucz Tibor,  Mocanu Timea şi Florescu Claudia, sportivi de valoare cu rezultate excepționale, calificați în urma campionatelor naționale de ju-jitsu, trei dintre aceștia retrăgându-se în ultimul moment din cauza accidentărilor suferite anterior nerecuperate în totalitate.

Chiar dacă am fost urmăriți de ghinion şi de o tragere la sorți a sportivilor în competiție nefavorabilă nouă, sportivul covăsnean Vlad Lascu, component al lotului României de Ju-Jitsu şi-a demonstrat valoarea de mare campion până în finala categoriei la proba fighting U18 ani categoria -55kg, o categorie cu 19 sportivi înscriși, unde rând pe rând şi-a surclasat toţi adversari. În primul meci l-a învins pe campionul mondial al categoriei de anul acesta, belgianul Lodens Ryan, prin full-ippon, în al doilea meci l-a învins pe polonezul Sikora Oskar cu scorul de 18 la 12, în meciul al treilea l-a învins pe vicecampionul mondial din anul acesta italianul Luna Salvatore cu scorul de 14 la 5, în al patrulea meci - semifinala - a câștigat în 28 de secunde prin scorul de full-ippon  în fața campionului mondial din anul 2014 rusul Knyazev Vladimir, iar în finală a pierdut în faţa celui de-al doilea sportiv rus  Galiautdinov Denis, multiplu campion de judo, ju-jitsu şi sambo medaliat și la proba de ne-waza cu locul 3 la acest concurs cu scorul de 11 la 12, nefiind pus pe tabelă un punct  pentru sportivul nostru din neatenția secretarilor de la masa de arbitraj. Astfel, sportivul nostru s-a clasat pe a doua treaptă a podiumului de premiere, medaliat cu argint şi vicecampion european al categoriei. La proba de ne-waza Vlad Lascu pierde primul meci cu Rusul Knyazev Vladimir (care obţine ulterior locul trei) şi este trimis în recalificări unde îl învinge pe grecul Gkinosatis Ermis, locul trei mondial şi pierde ulterior intrarea în finala mică în faţa campionului mondial al categoriei israelianul Yahalomi Oren, clasându-se la această probă pe locul VII.

O evoluție foarte bună a avut-o şi sportivul Moga Tudor înscris numai la proba de ne-waza categoria 60 kg U18 ani cu o experiență mai mică în competițiile internaționale. Defavorizat şi prin tragerea la sorți, pierde în primul meci în fata sportivului moldovean Babii Alexandru - campion mondial, titlu obținut în Grecia anul acesta -, mergând în recalificări unde   ulterior câştigă în fata sportivului din Ungaria Jarfas Tamas  şi pierde al treilea meci în faţa francezului Morellon Tanguy, camionul categoriei de anul trecut, astfel clasându-se pe locul IX.

Competiția a fost una foarte puternică peste așteptările noastre cu sportivi mulți şi foarte buni la toate categoriile.

Participarea la aceste campionate a sportivilor mai sus menţionaţi a fost posibilă datorită Clubului Sportiv Municipal care a acoperit o parte din taxele de participare şi clubului Sportiv Samurai OPS Sfântu Gheorghe care a acoperit în totalitate restul cheltuielilor de pregătire, cazare, masă şi transport.

Mulțumim pe această cale tuturor acelora care ne-au sprijinit moral, material şi financiar în pregătirea şi participarea la aceste campionate:  Clubului Sportiv Municipal Sf. Gheorghe, Clubului Sportiv Samurai OPS Sf. Gheorghe, Consiliului Local Sfântu Gheorghe, Consiliului Judeţean Covasna, mass-media şi a părinţilor care ne susţin mereu.

Sportivii au fost însoțiți de antrenorii Petru Oltean, Cristina Oltean și Tudor Moga, instructor ju-jitsu brazilian.

(Antrenor Cristina Oltean)

 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.