SPORT 18 aprilie 2013

Victorie spectaculoasă a echipei MNCR în Play Off-ul Campionatului Judeţean de Baschet Amator!

de Covasna Media | 588 vizualizări

Etapa a XIX-a din cadrul Campionatului Judeţean de Baschet Amator a programat în Sala de Sport a Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe partida de baschet dintre echipele Sepsi ISE (Sfântu Gheorghe), ocupanta locului 4, şi echipa Muzeului Naţional al Carpaţilor Răsăriteni (MNCR), aflată pe locul 5 în clasamentul Grupei A.

Componenţa echipelor a fost următoarea:

MNCR: Andrei Chiricescu, Andrea Chiricescu, Neagoe, Ola, Zsiga, Năstăsescu, Scoarţă, Vlad, Soare şi Buzea;

Sepsi ISE: Budai H., Kolozsi H., Szekely N., Bara H., Szylveszter Z., Szép J., Tikosi G., Pal Cs., şi Szisz T.

Începutul partidei a fost unul foarte echilibrat, pe parcursul primului sfert ambele echipe au jucat bine în fazele de atac şi de apărare, astfel încât scorul după primele 8 minute de joc era de 14-12 în favoarea echipei Sepsi ISE. Al doilea sfert a continuat sub aceeaşi notă de echilibru, cu faze spectaculoase de ambele părţi, aruncări de la semidistanţă şi coşuri de 3 puncte, care au adus echipa Sepsi ISE în avantaj, scorul înregistrat la finalul acestui sfert era de 26-25.

Sfertul 3 al partidei a fost spectaculos şi foarte echilibrat, cu multe răsturnări de situaţie pe tabela de marcaj, ambele echipe mizând pe un joc colectiv bine pus la punct şi pe aruncările de 3 puncte ale lui Andrei Chiricescu (MNCR) şi Szisz T. (Sepsi ISE). Echipa MNCR a reuşit să marcheze spectaculos în acest sfert prin aruncările de la semidistanţă ale lui Ola, Neagoe, Soare şi Andrea Chiricescu. Echipa Sepsi ISE s-a bazat în acest sfert pe jocul foarte bun al lui Szép József, care a reuşit mai multe pătrunderi rapide prin apărarea MNCR şi a punctat în acest sfert de mai multe ori, astfel încât scorul înregistrat la finalul acestui sfert era de egalitate, 36-36.

Începul sfertului al patrulea al partidei s-a desfăşurat cu o uşoară dominare a echipei Sepsi ISE, care s-a concretizat şi pe tabela de marcaj printr-o diferenţă de 5 puncte. Apărarea agresivă, om la om în jumătatea proprie, practicată de jucătorii echipei Sepsi ISE, a rezultat cu acumularea rapidă a 5 greşeli de echipă şi a 5 greşeli personale ale pivotului Hunor Bara, care a fost înlocuit. Eliminarea acestui jucător a cântărit foarte mult în aspectul jocului practicat de echipa Sepsi ISE şi a creat un uşor avantaj pentru echipa MNCR, care a răspuns printr-un joc bun în apărare în zonă şi s-a bazat pe recuperările de sub coş ale lui Soare, Ola şi Chiricescu.

Scorul înregistrat în ultimul minut de joc al meciului era de 50-46 în favoarea echipei Sepsi ISE. Această diferenţă trebuia recuperată de echipa MNCR, care a reuşit să înscrie un coş de 3 puncte prin Buzea, scorul fiind de 50-49, în favoarea echipei Sepsi ISE, cu 30 de secunde înainte de finalul meciului. La acest scor, Sepsi ISE a avut atacul şi a încercat să mărească diferenţa pe tabela de marcaj pentru a-şi consolida victoria, numai că aruncarea a fost ratată. Mingea a intrat în posesia MNCR, prin Ola, care a încercat să organizeze atacul decisiv al echipei în vederea recuperării diferenţei de 1 punct de pe tabela de marcaj, pentru a putea duce jocul în prelungiri. În timpul posesiei jucătorul Ola a fost faultat şi arbitrul a dictat conform regulamentului de arbitraj, două aruncări de penalizare în favoarea echipei MNCR, cu 10 secunde înainte de finalul meciului. Printr-o execuţie precisă, jucărotul Ola Răzvan a reuşit să marcheze ambele aruncări de la linia de pedeapsă şi a adus echipa MNCR în avantaj de 1 punct.

La acest scor, echipa Sepsi ISE a beneficiat de ultimul atac cu 5 secunde înainte de finalul partidei şi a încercat să fructifice această situaţie printr-o repunere rapidă a mingii în joc şi printr-o pătrundere a lui Szép József, prin care scorul putea fi întros în favoarea acestei echipe.

Aruncarea a fost ratată şi meciul s-a încheiat dramatic cu scorul de 51-50 în favoarea echipei MNCR, cu acest rezultat echipa a înregistrat a doua victorie în Play Off-ul campionatului de baschet din acest sezon.

În primele 3 sezoane ale Campionatului Judeţean de Baschet pentru Amatori (2009-2012) jucate de echipa MNCR contra formaţiei Sepsi ISE, au fost consemnate numai înfrângeri. Cu acest rezultat echipa MNCR înregistreatză o victorie spectaculoasă, obţinută de întreaga echipă după o perioadă lungă de aşteptare, dar care este bazează în primul rând cu muncă şi dăruire în teren, precum şi pe un pic de noroc. Cu această victorie de palmares a MNCR, echipa clasează pe locul 5 din această grupă principală.

Vineri, 19 aprilie 2013, de la ora 18.15 în Sala de sport a CNMV, din Sfântu Gheorghe, este programată partida dintre echipele Pityokaszedők (locul 6) şi MNCR (locul 5).

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.