SPORT 4 septembrie 2018

Victorie senzațională! 3-2 cu Cehia în Cupa Națiunilor

de Covasna Media | 863 vizualizări

Echipa națională de futnet a României a repurtat o victorie spectaculoasă în meciul inaugural al Cupei Națiunilor. Tricolorii i-au învins pe cei mai buni din lume, Cehia, cu scorul general de 3-2, într-o partidă care a avut loc la baza sportivă Gheorghieni din Cluj-Napoca. 

Partida a fost compusă din două meciuri de simplu, două de dublu și unul de triplu, echipa noastră neavându-l la dispoziție pe cel mai valoros jucător al momentului, Georgel Bobiș, care este indisponibil. 

În simplul de deschidere, Nagy Darius l-a învins cu arme tactice pe Petr Vitt, revenind spectaculos după un prim set pierdut. Scorul final al meciului a fost 2-1 (5-11, 11-7, 11-9) în favoarea jucătorului român, care s-a remarcat nu doar prin varietatea loviturilor, ci și prin cei patru ași reușiți în partidă. 

A urmat un joc de dublu foarte spectaculos, în care tandemul nostru a fost compus din Nagy Darius și Alex Sorean. De partea cealaltă a fileului, experimentații Jiri Doubrava și Jakub Mrakava au intrat mai bine în meci, câștigând primul set. Tricolorii au revenit, relațiile de joc s-au consolidat, iar loviturile au început să aibă eficiență. Rezultatul a fost aproape tras la indigo față de meciul de simplu, România impunându-se după ce a întors tabela, cu scorul de 2-1 (7-11, 11-4, 11-8). 

Cehii au rămas în partidă după ce au învins la triplu cu 2-0 (14-12, 11-8). Oaspeții au fost permanent la timonă, însă băieții noștri au micșorat diferența pe finalurile de set. Mai mult, în primul set am avut chiar 11-0. Triplul nostru a fost alcătuit din Vasile Sorean junior, Alex Sorean și Alin Bălan, în timp ce vizitatorii s-au bazat pe tripleta Ondrej Vitt, Jan Sykora și Jiri Doubrava. Spectaculos a fost duelul trăgătorilor, Alin Bălan câștigând majoritatea duelurilor la fileu. Acest fapt a impus o mutare tactică, cehii retrăgându-l pentru atacuri, pe Doubrava, undeva la 3 metri distanță de fileu. În echipa noastră a fost introdus și Florin Bozga. 

Meciul al patrulea în ordine cronologică a fost tot de dublu, Vasile Sorean junior făcând cuplu cu Alin Bălan. Cehii au răspuns cu doi jucători valoroși Petr Vitt și Jakub Mrakava. Ai noștri s-au completat de minune și, după câteva mingi de reglaj, relația de joc s-a închegat. Astfel, s-a propus un reviriment fantastic, de la 4-8, fructificat prin câștigarea primului set.  A doua manșă s-a dus în prelungiri, însă deznodământul ne-a fost favorabil, principala armă cu care i-am surprins pe valoroșii parteneri de întrecere fiind rocada care l-a adus pe Vasile Sorean junior pe post de trăgător, rolul de ridicător revenindu-i lui Alin Bălan. Aici trebuie să admitem că în setul al doilea cehii au avut 10-9, însă Vitt a atacat de trei ori la rând greșit, trimițându-ne puncte în statistică. 

România s-a impus cu scorul de 2-0 (11-9, 12-10), câștigând astfel al treilea punct, cel necesar și suficient pentru victoria de partidă. 

Ultimul simplu, Alex Sorean - Ondrej Vitt, a avut o miză redusă, doar pentru stabilirea rezultatului final. Alex Sorean a făcut o figură frumoasă, reușind să ia un set, dar în decisiv nu a mai avut prospețimea necesară să preia și să atace. Cehul s-a impus cu 2-1 (11-7, 9-11, 11-2) însă România a câștigat partida cu 3-2. 

Antrenor principal al echipei tricolore a fost Vasile Sorean, iar rezervă neutilizată Denis Purja.

România conduce în clasamentul Cupei Națiunilor, următorul duel programat fiind tot la Cluj-Napoca, pe 6 octombrie, cu Slovacia. 

Partida a fost transmisă în direct și în exclusivitate la Look Sport. 

La Sf. Gheorghe, fapt relatat și în transmisiunea directă, există un grup de pasionați ai tenisului cu piciorul care organizează un campionat cu etape regulate, la proba de dublu.

Cristian Frisk

Sursă foto: Facebook

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.