SPORT 1 februarie 2010

Victorie cu peste 100 de puncte marcate

de Covasna Media | 593 vizualizări
01feb2010-baschetPrimul sfert cu BC Alexandria, echipa noastră a fost de nerecunoscut. Cu gândul la calificarea deja câştigată în meciul tur şi cu o echipă a Alexandriei care a început în forţă, fetele de la SEPSI BC s-au trezit conduse pe tabela de marcaj cu 10 puncte la finalul sfertului 1. Cele 3 time-out-uri cerute de antrenorul Veres Attila, indicaţiile excelente ale acestuia şi schimbările bine gândite au făcut ca situaţia

01feb2010-baschetPrimul sfert cu BC Alexandria, echipa noastră a fost de nerecunoscut. Cu gândul la calificarea deja câştigată în meciul tur şi cu o echipă a Alexandriei care a început în forţă, fetele de la SEPSI BC s-au trezit conduse pe tabela de marcaj cu 10 puncte la finalul sfertului 1. Cele 3 time-out-uri cerute de antrenorul Veres Attila, indicaţiile excelente ale acestuia şi schimbările bine gândite au făcut ca situaţia să reintre pe făgaşul normal. Diferenţa de valoare dintre cele două echipe s-a dovedit rapid în sfertul al doilea când am recuperat diferenţa de 10 puncte, ba chiar am luat 12 puncte avans. După pauză, în ciuda atacurilor gazdelor, echipa noastră a defilat pe parchetul din Alexandria câştigând următoarele 2 sferturi la diferenţe confortabile şi permiţându-şi să ruleze tot lotul deplasat. Chiar şi în acest context, la cererea entuziaştilor suporteri ai SEPSI BC prezenţi la sală, echipa a ajuns, pentru prima dată în sezonul competiţional 2009/2010, la mult doritul prag de 100 de puncte. Scor final 77-104.

Cu 25 de puncte marcate, 6 recuperări şi 4 pase decisive, Flori Diaconu a fost din nou leader-ul echipei, jocul său inteligent şi eficient făcându-ne să sperăm într-o evoluţie excelentă a formaţiei în această primăvară.Experienţa acumulată atît de Vass Ildiko, cât şi de Kristen Rasmussen şi-a spus din plin cuvântul sâmbătă seară, ambele marcând câte 20 de puncte, mare parte dintre ele în momente cheie ale meciului şi având procentaje de vis la aruncări – 4 din 4 de trei puncte pentru Vass şi 7 din 8 de 2 puncte pentru Rasmussen. Irena Matovici a fost din nou explozivă, a marcat 14 puncte, a avut 2 recuperări şi 2 pase decisive, dar a făcut repede câteva faulturi şi a jucat mai puţin, sub 30 de minute, terminând întâlnirea cu 4 greşeli personale. Deşi a înscris de 13 ori şi a avut 11 recuperări, Alessandra Oliveira încă nu „şi-a intrat în mână”, cele 9 mingi pierdute şi procentajul de numai 50 % la libere, 5 din 10 marcate, făcându-ne să ne aşteptăm la mai mult în meciurile viitoare. Cu Bianca Vescan jucând pivot aproape jumătate din timp, SEPSI BC nu a arătat rău deloc, iar cele 4 puncte marcate, 7 recuperări şi numai 2 mingi pierdute aducându-i acesteia 13 la eficienţă, faţă de 10 în cazul Alessandrei. Irina Borş, 13 minute / 5 puncte şi Sandor Emoke, 5 minute / 3 puncte şi-au demonstrat din plin utilitatea în teren, atât cât au jucat, iar pe final antrenorul le-a folosit câteva minute chiar şi pe tinerele Nagy Dora şi Csillag Angela.

La cererea echipei din Satu Mare, meciul din prima etapă s-a amânat pentru 17 februarie, astfel că următorul meci va avea loc pe 13 februarie la Bucureşti în compania formaţiei Rapid.

Mădălin Guruianu

PR Manager SEPSI BC

Foto: Sepsibc.ro

Teme articol: baschet Sepsi BC
Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.