SPORT 14 februarie 2019

Universitatea Craiova şi Dinamo, sancţionate de Comisia de Disciplină a FRF

de Covasna Media | 737 vizualizări

Clubul de fotbal Universitatea Craiova a fost sancţionat, miercuri, cu penalitate sportivă în valoare de 15.000 de lei de Comisia de Disciplină din cadrul Federaţiei Române de Fotbal în urma incidentelor provocate de suporterii proprii la partida cu CFR Cluj din etapa a 23-a a Ligii I, informează site-ul LPF.

Înaintea începerii reprizei secunde a întâlnirii de la Craiova, portarul formaţiei CFR Cluj a fost lovit în faţă cu un obiect aruncat din tribună. Ulterior, în minutul 71, arbitrul asistent Sebastian Gheorghe a fost şi el lovit în cap cu un obiect aruncat tot din tribună.

„În baza art. 82.1 şi 3, 83.2.d şi 7, cu aplicarea art. 45.1 din RD, se sancţionează clubul U. Craiova 1948 CS SA cu o penalitate sportivă de 15.000 lei”, se menţionează în soluţia comisiei publicată pe site-ul citat.

În urma scandărilor şi bannere-lor cu caracter xenofob ale suporterilor echipei Dinamo de la partida din deplasare cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, gruparea din Şoseaua Ştefan cel Mare a fost sancţionată cu 5.000 de lei penalitate sportivă. „În baza art. 82.2 şi 83.2.b şi c, raportat la art. 54.2 şi 6, cu aplicarea art. 45.1, se sancţionează clubul FC Dinamo 1948 cu o penalitate sportivă de 5.000 lei”, se arată în soluţia comisiei.

Tot miercuri, jucătorul Bas Edo Kuipers (FC Viitorul) a fost suspendat două etape şi a primit o penalitate sportivă de 3.000 lei pentru comportament violent după eliminarea sa în partida cu Astra Giurgiu.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.