SPORT 13 octombrie 2020

Un weekend cu rezultate bune la Campionatul Național de Înot pentru copiii de 10 ani de la ACS Ciprian Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 1181 vizualizări

După numai o săptămână de la probele pentru seniori, tineri și juniori, la sfârșitul săptămânii recent încheiate, 09-11 octombrie, la Campionatul Național de Înot, au avut loc probele pentru copii de 10-11 ani, desfășurate tot la bazinul olimpic (50m) în aer liber de la Lia Manoliu.

Deși perioada de pandemie a fost grea pentru toți sportivii, Váncsa Fruzsina Ilka și Ghican Teodora Claudia (10 ani), legitimate la ACS Ciprian Sfântu Gheorghe, au pornit în călătoria concursurilor naționale de înot cu determinare și mult antrenament în spate, obținând rezultate foarte bune la categoria lor de vârstă, pentru prima participare într-o astfel de competiție.

Vineri, în prima zi a concursului, pe o vreme descurajatoare cu ploaie și vânt, a avut loc proba de 50m bras, unde  Váncsa Fruzsina Ilka a obținut timpul de 46”21, ocupând locul 20 din 109 concurente, iar Ghican Teodora Claudia a obținut timpul de 46”80, ocupând locul 25 din 109 concurente. În aceeași zi, Váncsa Fruzsina Ilka a participat la  proba de 100m liber, a înregistrat timpul de 1’17”29, rezultat care a poziționat-o pe locul al 21-lea în rândul copiilor (din 110 concurente).

În weekend, vremea a lăsat să răsară soarele pentru toți concurenții. Sâmbătă, la proba de 50m spate Váncsa Fruzsina Ilka a terminat prima în seria ei, înregistrând timpul de 39”14, ce a poziționat-o pe locul 11 la categoria copii (din 104 concurente).

La proba de 50m fluture, Váncsa Fruzsina Ilka a obținut la categoria copii locul 25 din 99 de concurente cu un rezultat de 40”35.

Antrenorul Ciprian Grosu a declarat: „Cu siguranță Fruzsina și Teodora s-au confruntat cu emoții la acest concurs. Competiția față de întrecerile la care au mai participat, organizate de cluburi sportive, a fost mai mare și la alt nivel, însă plecăm de la concurs cu rezultate mulțumitoare. Clasarea lor e pentru mine un motiv de optimism, deoarece este un start bun în performanță. Sunt sigur că experiența și rezultatele astea le vor motiva  să obțină rezultate și mai bune în competițiile viitoare... amândouă își doresc asta. Aşa cum se ştie, succesul vine în timp, însă vitală este pregătirea încă de la începuturi, care împreună cu perseverența duc la o evoluție costantă, necesară în performanță. Nu degeaba se spune în sport că trofeele se câștigă la antrenament. La fel și medaliile! Fiecare etapă, cu rezultate bune sau mai puțin bune, ne învață ceva și ajută la clădirea sportivelor care vor deveni. Știm mai bine acum la ce avem de lucrat!  Cu această ocazie, doresc să-mi felicit şi public sportivele, care au dat dovadă de ambiţie, dăruire şi determinare maximă, punând în practică tehnica învăţată în antrenamente. De asemenea, le mulțumesc și părinților lor, care le susțin în fiecare pas al vieții lor de sportive”.

(Sursă: Comunicat de presă)

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.