SPORT 26 mai 2023

Un parcurs perfect

de Covasna Media | 873 vizualizări

Față de edițiile anterioare al Cupei României, din acest sezon sistemul de disputare a fost modificat, iar Sepsi OSK a disputat șase partide, din care cinci au fost victorii și un rezultat de egalitate, dar cât o victorie, pentru a ridica, din nou, deasupra capului trofeul.

În mod tradițional, Cupa României a fost o competiție cu faze eliminatorii. Federația Română de Fotbal a decis să introducă un nou sistem, odată cu această ediție, astfel că după două tururi de calificare și un Play-Off s-a trecut la faza grupelor. Sepsi OSK, din postura de deținătoare a trofeului a intrat direct în faza grupelor. Debutul a fost în deplasare la Petrolul, un 3-1, prin golurile marcate de Rondon, Ninaj și Safranko. Apoi, tot în deplasare, la Dinamo București. Un moment de unicitate, primul meci de fotbal pe un stadion rezervat rugbyului. Sepsi OSK s-a impus din nou, 3-2, reușitele aparținând lui Francisco Junior, Păun, respectiv un autogol. Iar grupa a fost câștigată cu un 4-0, la Sfântu Gheorghe, Bălașa, Varga-dublă și Safranko perforând poarta celor de la FC Voluntari.

Din acest moment, competiția a trecut la sistemul clasic, eliminatoriu. Gheorghe, Matei de două ori și Tudorie fiind cei care au calificat-o pe Sepsi OSK în semifinale, ei fiind autorii celor patru reușite din partida cu CS Mioveni, încheiată cu rezultatul de 4-1. A urmat meciul cu CFR Cluj, unul foarte bun, mai ales că în acel moment clujenii erau, încă, campionii en-titre. Păun și Ștefănescu au dus scorul la 2-0, în doar o jumătate de oră, pentru ca Rondon să dea lovitura de grație.

Sepsi OSK a pornit ca favorită în finala disputată cu o altă reprezentantă a clujului, Universitatea. Pe teren, lucrurile nu au stat chiar așa. Covăsnenii, puțin ieșiți din ritm, și aceasta din lipsa unei mize concrete a partidelor din Play-Off-ul Superligii, în schimb „Șepcile Roșii”, cu meciuri tari în lupta grea a evitării retrogradării. Din punct de vedere statistic, partida s-a terminat la egalitate, dar fiind o finală, loviturile de departajare au decis. Totuși acest aspect nu știrbește parcul perfect din acest sezon al Cupei României.

Și tot din punct de vedere statistic, ca și în faza semifinalelor, Cristian Bergodi a primit trofeul cuvenit celui mai bun antrenor, de această dată în ceea ce privește finala, iar Roland Niczuly, în mod evident pe cel de jucătorul finalei. Roland Niczuly a devenit primul portar care a apărat trei penalty-uri într-o finală de Cupa României. În istoria recentă a competiției, Sepsi OSK a intrat într-un careu select, ultimele echipe care și-au apărat trofeul fiind Dinamo București (de două ori), CFR Cluj (de două ori), și Rapid București (o dată). De asemenea, aceeași performanță o realizează și Cristiano Bergodi, anterior reușitele aparținând lui Cornel Dinu, Ioan Andone și Răzvan Lucescu.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.