SPORT 30 ianuarie 2018

Un olimpionic campion continental la Sepsi OSK

de Covasna Media | 983 vizualizări

Unul dintre jucătorii nou achiziționați de către echipa de fotbal Sepsi OSK Sf. Gheorghe, ivorianul Ousmane Viera, are un palmares interesant. Fundașul în vârstă de 31 de ani a mai evoluat, în România, la echipe precum CFR Cluj, Internațional Pitești și Pandurii Tg. Jiu, la gorjeni fiind chiar purtător al banderolei de căpitan. În anul 2009, cu CFR Cluj, Viera a câștigat Cupa României.

A plecat apoi în Turcia, acolo unde a evoluat la formații precum Rizespor și Adanaspor, iar acum a revenit în țară, semnând un contract cu Sepsi OSK.

Ousmane Viera a jucat în naționala olimpică a Coastei de Fildeș. La turneul final al Jocurilor Olimpice de vară, Beijing 2008, ivorienii, cu Viera pe post de titular în compartimentul defensiv, au ajuns până în sferturile de finală. Astfel, Viera a căpătat statutul de olimpionic (sportiv participant la Jocurile Olimpice).

Cea mai mare performanță a carierei sale s-a notat în anul 2015 când a fost inclus în lotul Coastei de Fildeș pentru participarea la Cupa Africii pe Națiuni. Ivorienii au câștigat atunci trofeul continental, turneul final având loc în exotica Guineea Ecuatorială.

Viera a fost rezervă, apărând însă pe teren în câteva partide. Finala competiției, disputată între Coasta de Fildeș și Ghana, a fost una epică. După 0-0 în timpul regulamentar și în prelungiri, s-a trecut la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă. Seria parcă numai voia să se termine, așa că a fost nevoie de toți cei 11 jucători prezenți pe teren, pentru executarea penalty-urilor. Cei care au decis au fost portarii celor două formații. Ivorianul Boubacar Barry a transformat, în timp ce omologul său ghanez, Razak, a ratat. Astfel, Coasta de Fildeș a câștigat cu scorul de 9-8, iar Ousmane Viera a devenit campion al continentului negru.

Viera s-a alăturat lotului covăsnean chiar în cantonamentul din Antalya. La finele stagiului el s-a declarat mulțumit de pregătirea efectuată și de nivelul antrenamentelor.

Debutul lui Viera în tricoul lui Sepsi OSK este așteptat la finele săptămânii, în meciul cu ACS Poli Timișoara.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.