SPORT 13 noiembrie 2020

Un nouă provocare marca Fitness Tribe, dusă până la capăt

de Daniela Luca | 1204 vizualizări

Zeci de alergători începători din Sfântu Gheorghe și-au depășit limitele 

Un nou eveniment organizat de Asociația Fitness Tribe s-a încheiat. De data aceasta, aproximativ 30 de alergători s-au încumetat să facă parte din provocarea numită „Hai și aleargă”. Mulți dintre aceștia s-au aflat la început de drum, însă au dat dovadă de o adevărată performanță la final. 

„Am inițiat acest proiect cu gândul atât la complet începători, cât și la cei care nu reușesc să progreseze. Am avut participanți care în cadrul programului de 5 săptămâni au reușit să ajungă să termine o alergare constantă de 5 km, dar am avut și unii care au reușit să alerge 10 km. Am fost în dificultate din cauza pandemiei. Am avut nevoie de mai mulți voluntari din partea asociației, având în vedere că activitățile de grup erau limitate la 10 participanți, dar per total suntem bucuroși că am reușit să organizăm și vom continua și în anul următor”, ne-a spus coordonatorul proiectului, Birtalan Csanád.

Activitățile au avut loc în Parcul Central, la Stadion și în alte zone din oraș pentru alergări mai lungi. Acestea au presupus încălzire, alergare, întindere, dar și câteva lecții de tehnică de alergare. 

„Având în vedere că au intervenit și restricții cei înscriși puteau să termine provocarea și „online”, prin trimiterea activității organizatorilor. Am și prelungit cu o săptămână perioada de finish și pot spune că peste 85% din cei înscriși au reușit să-și atingă obiectivul propus”, a mai spus coordonatorul. 

Conform acestuia, participanții înscriși au între 20 și 65 ani. 

„Am luat parte la programul de 5 km anul trecut și la sfârșitul acestui an am reușit să alerg 10 km. Pot spune cu siguranță că fără comunitate nu aș fi reușit să realizez acest lucru, deoarece avem tendința de a renunța rapid.  Este nevoie ca alții să te motiveze și să îți dea un exemplu. Începutul este greu întotdeauna. Ar fi ușor să dormi puțin mai mult dimineața în loc să alergi la ora 6:00. Ne este greu să începem chiar și după un program de lucru, dar după antrenament ne dăm seama cât de bine este să începi ziua astfel. Când rezultatele vor apărea, va exista și mai multă motivație. Recomand alergarea în comunitate tuturor celor care se află la început de drum”, ne-a spus unul dintre participanți, Kiss Csaba. 

Proiectul a fost cofinanțat de Fundația Communitas și UDMR, transmit organizatorii. 

Anul trecut, un eveniment similar a avut loc prin programul Com'On Sfântu Gheorghe, cu sprijinul Primăriei. Programul s-a realizat și în acest an.  

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.