SPORT 5 martie 2024

Un nou succes pentru antrenorul Carol Santa

de Marius Raczek | 1426 vizualizări

Cunoscut în întreaga lume pentru rezultatele atleților pe care i-a pregătit, Carol Santa s-a putut mândri și în weekendul trecut cu eleva sa Joan Chelimo Melly, care a câștigat prestigiosul semimaraton de la Paris.

Carol Santa a plecat de la CSM Sfântu Gheorghe în 2011 pentru a antrena în cadrul Federației Turce de Atletism. Apoi a trecut în Kenya, acolo unde a descoperit și format o serie de atleți care au obținut performanțe notabile pentru Turcia. Spre exemplu, în 2021, Ruth Chepngetich, din Kenya, a câștigat semimaratonul de la Istanbul, cu cel mai bun timp din istorie al probei în competiția feminină.

Weekendul trecut s-a remarcat Joan Chelimo Melly, care s-a impus în semimaratonul de la Paris, reușind să stabilească, în același timp, și un nou record național al probei, atleta română orginară de origine kenyană fiind legitimată la CS Dinamo București. Calificată pentru Jocurile Olimpice din această vară, Joan Chelimo Melly a dominat semimaratonul din capitala Franței, și a trecut linia de sosire cu timpul de 1 oră, 6 minute și 57 de secunde.

Sursa foto: CS Dinamo Bucuresti/Facebook

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.