SPORT 10 iulie 2019

Un fost fotbalist de Liga I în rol de salvator

de Covasna Media | 988 vizualizări

Sergentul major Gigel Popa, paramedic la Detașamentul de Pompieri Vaslui, a fost eroul săptămânii trecute. În trecut, acesta a jucat fotbal în prima ligă la FC Vaslui. 

Aflat în timpul liber, acesta a sărit în ajutorul a două persoane, lovite în plin de o schelă lăsată de muncitorii care lucrau pe peronul gării CFR Bârlad.

Tânărul subofițer a așezat victima în poziția de siguranță și i-a cerut prietenei sale, pe care o conducea la tren, să îi dea o bluză din valiza pe care o avea la ea, pentru a opri sângerarea prin transformarea acesteia într-un garou.

Paramedicul bârlădean a trecut la cea de-a doua victimă, o asistentă medicală din localitate, care a suferit contuzii toraco-abdominale și un traumatism la membrul superior drept.

Gigel Popa a jucat în Liga 1 la FC Vaslui

Puțină lume știe că Gigel Popa este un sportiv de performanță. Acesta este legitimat la Hușana Huși, echipă cu care a câștigat titlul județean și a promovat în Liga 3.

Tânărul de 24 de ani a jucat timp de patru sezoane la FC Vaslui. Antrenorul Liviu Ciobotariu este cel care l-a remarcat într-un meci amical cu FEPA Bârlad.

Pe 11 mai 2014 a debutat în Liga 1, într-un meci cu Oțelul Galați. Au urmat apoi mai multe partide în primul eșalon.

Cele mai frumoase amintiri le are de la un joc cu Astra Giurgiu, adversar care avea în componență jucători precum Wiliam de Amorim, Takayuki Seto și Denis Alibec.

După desființarea grupării “galben-verde”, Gigel Popa s-a transferat la Aerostar Bacău, în Liga 3.

Din păcate, o accidentare serioasă l-a scos din circuitul fotbalului de performanță. A fost diagnosticat cu hemotorax (acumularea de sânge în cavitatea pleurală).

Astfel, a fost nevoit să se opereze și să urmeze o lungă perioadă de refacere.

Din primăvara anului trecut, mijlocașul a revenit în fotbal, fiind atras de proiectul Hușanei Huși. Eventual, Gigel Popa ar putea fi adversarul celor de la KSE Tg. Secuiesc, în Liga a III-a, în cazul în care Hușana Huși, nou-promovată, va fi repartizată în aceeași serie geografică, alături de echipa covăsneană.

Din punct de vedere legal, un angajat al serviciului de intervenție are obligația de a interveni, chiar dacă se află în timpul liber, în cazul în care constată că sunt victime rezultate în urma unui accident.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.