SPORT 17 august 2020

Un alt fel de triatlon: „Cupa Háromszék”

de Daniela Luca | 1172 vizualizări

Înscrierile pentru cea de-a 29-a ediție se fac până pe 20 august 

Asociația Alpin Sport organizează în perioada 28-29 august la Valea Crișului și Șugaș Băi, cea de a 29-a ediție a triatlonului „Cupa Háromszék”, cel mai vechi concurs de acest gen din România. Organizatorii spun că evenimentul de anul acesta va fi cu totul diferit față celelalte 28 de ediții. În primul rând, startul pentru cele trei probe – înot, bicicletă, alergare, va fi atipic, iar în al doilea rând, competiția de anul acesta se adresează strict concurenților, accesul spectatorilor fiind restricționat.  

„Aproape că nici nu o să mai arate ca și cum ar fi un triatlon. Vor fi oameni cu măști, cu viziere, cu mănuși și cu salopete care încearcă să concureze și să accepte aceste noi reglementări pe care trebuie să le respecte din cauza pandemiei. N-o să fie spectatori. Și numărul concurenților este limitat la 100. Vor fi doar copii peste 11 ani. Vom avea exclusiv concurenți legitimați. Pot fi și amatori, dar trebuie să posede licență FRTRI. Probabil o să renunțăm și la festivitatea de premiere, pentru că e o ocazie perfectă pentru a nu respecta anumite reglementări. Deja am renunțat la masaj, la saună, la SPA, la a da un gulaș concurenților. Ne limităm strict la concurs. Și startul este un start absolut atipic, ceea ce nu se face la triatlon. Nu va fi un start în bloc, iar concurenții o să plece câte cinci sau câte zece, în funcție de cum reușim să amenajăm startul. Va fi foarte greu pentru ei să vadă dacă sunt în față sau dacă au fost depășiți de colegi”, ne-a spus organizatorul, Tulit Zsombor. 

Doritorii se pot înscrie la cinci categorii de concurs – cross triatlon pentru copii, între 11 și 13 ani, cross triatlon pentru cadeți, între 14-16 ani, cross triatlon mini, cross triatlon standard și cross triatlon ștafetă. 

Înscrierile se fac online pe site-ul www.alpinsport.ro, până pe 20 august. 

Vineri, 28 august, începând cu ora 18:00, la Șugaș Băi, va avea loc înscrierea, validare înscrierilor, preluarea chiturilor de concurs și depunerea echipamentului. Startul se va da sâmbătă dimineață pe malul lacului din Valea Crișului.  

La ediția de anul trecut a evenimentului au participat aproape 200 de concurați din toată țara, spun organizatorii. 

Sursă foto: Facebook/Asociatia Alpin Sport Egyesület.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.