SPORT 12 mai 2023

Ultraciclistul Bagoly Levente participă la Hellenic Mountain Race, o cursă de 1.000 de kilometri, cu o bicicletă cargo

de Agerpres | 5377 vizualizări

Ultraciclistul Bagoly Levente din Sfântu Gheorghe va participa la o nouă cursă de anduranţă, Hellenic Mountain Race, care se va desfăşura în Grecia în perioada 13-20 mai anul curent.

Cursa va avea 938 de kilometri, iar Bagoly Levente a ales să parcurgă traseul cu o bicicletă cargo.

„Nu e cea mai lungă cursă pe care am făcut-o până acum, dar va fi cursa cu cea mai multă urcare: aproape 1.000 de kilometri cu 30.000 m de urcare. Este terifiant pentru majoritatea, dar sunt încrezător că mă voi descurca bine. Vineri vom lua startul, iar eu sper să termin cursa în cinci zile. De data asta nu o să mă situez pe podium, pentru că o să fac cursa cu un cargo bike. La fiecare cursă eu caut să adaug ceva nou şi am un prieten care face aceste biciclete pentru transport, care sunt mai voluminoase, pretabile pentru curierat. Vreau să-mi dovedesc şi mie şi tuturor celorlalţi că bicicletele de marfă sunt la fel de funcţionale ca şi cele normale. Cu siguranţă va fi o provocare suplimentară, va fi mult mai complicat pentru că o astfel de bicicletă are o greutate de aproape 20 de kilograme, iar traseul este unul foarte provocator”, a declarat, pentru AGERPRES, Bagoly Levente.

Potrivit organizatorilor, Hellenic Mountain Race este o cursă de ciclism cu traseu fix, fără suport, care se va desfăşura în Munţii Pindului din nord-vestul Greciei, departe de plajele şi insulele însorite. Startul se va da în Meteora, renumită pentru mănăstirile sale aflate pe stânci, iar finish-ul va fi la Nafpaktos, în sudul Greciei.

Bagoly Levente a absolvit Universitatea de Arhitectură din Bucureşti, este designer de profesie şi unul dintre puţinii ciclişti din România care s-au încumetat să participe la curse ce însumează mii de kilometri.

Anul trecut, acesta a participat la Rhino Run, o cursă de anduranţă care s-a desfăşurat pe continentul african şi a totalizat aproape 2.750 de kilometri.

În urmă cu aproape 6 ani acesta a participat la ediţia a 5-a a Transcontinental Race, desfăşurată pe ruta Belgia-Grecia, ajungând la finish după 12 zile, 14 ore şi 15 minute, timp în care a străbătut aproape 4000 de kilometri pe două roţi.

În 2018 a încheiat pe locul al doilea Silk Road Mountain Race, desfăşurată în Kirghizstan, după ce a parcurs 1.725 de kilometri în 9 zile, 3 ore şi 30 de minute, iar în 2019 a trecut al treilea linia de finish la concursul Italy Divide, după ce a pedalat mai mult de 1.220 de kilometri între Napoli şi Lacul Garda.

Tot în 2018 a parcurs 4000 de kilometri pe două roţi pe traseul Burgas-Brest, în 12 zile şi jumătate, iar în urmă cu doi ani a câştigat prima ediţie a concursului Hungarian Divide 2020, o cursă de 1.200 de kilometri, cu o diferenţă de nivel de aproape 2.000 de metri, trecând linia de finish în mai puţin de cinci zile, mai exact în 4 zile, 23 de ore şi 7 minute.

Toate au fost curse self-support, în care concurenţii au trebuit să se descurce pe cont propriu, fără o echipă proprie de susţinere.

De asemenea, în toamna anului 2020 a făcut un tur al României pe două roţi, pedalând 2.700 de kilometri în 9 zile.

Bagoly Levente a declarat că toate aceste curse au fost nişte experienţe foarte interesante, care i-au oferit ocazia de ajunge în nişte locuri deosebit de frumoase, de a descoperi cultura, arhitectura şi oamenii din acele zone.

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.