SPORT 30 aprilie 2019

Ultraciclistul Bagoly Levente, clasat al treilea la Italy Divide, se pregăteşte pentru un concurs în jurul lumii

de Agerpres | 622 vizualizări

Ultraciclistul Bagoly Levente din Sfântu Gheorghe a încheiat pe locul al treilea competiţia Italy Divide, una dintre cele mai dure curse de anduranţă din Europa, el trecând linia de sosire în cursul dimineţii de marţi.

Cursa, la care au participat peste 160 de ciclişti din toată lumea, s-a desfăşurat pe o distanţă de peste 1.220 de kilometri, între Napoli şi Lacul Garda.

"Am luat startul joi la ora 14 şi am trecut linia de finiş azi, în jurul orei 10, încă nu am calculat în cât timp am parcurs cei peste 1.220 de kilometri, dar a fost o cursă grea, cu multe urcuşuri şi coborâşuri în munte, mult mai grea decât cea de anul trecut din Kârgâzstan, pentru că nivelul competiţional a fost mai ridicat (...) Nu ştiu din punct de vedere fizic cât de mult a însemnat această cursă pentru mine, dar din punct de vedere mental, cu siguranţă foarte mult", a declarat, pentru AGERPRES, Bagoly Levente.

Covăsneanul, de profesie designer, are la activ şi alte curse internaţionale de anduranţă. În urmă cu doi ani a luat parte la Transcontinental Race desfăşurată pe ruta Belgia-Grecia, străbătând 3.998 de kilometri în 12 zile, 14 ore şi 15 minute, iar anul trecut a încheiat pe locul al doilea Silk Road Mountain Race, desfăşurată în Kârgâzstan, după ce a străbătut 1.725 de kilometri în 9 zile, 3 ore şi 30 de minute.

Tânărul, care s-a întors la Sfântu Gheorghe după mai mulţi ani trăiţi în Bucureşti, plănuieşte să participe anul viitor la un concurs ciclist în jurul lumii.

"Întotdeauna după un concurs e aşa, o perioadă pe care eu o numesc Post-Race Melancholy, iar în această perioadă, două-trei săptămâni, mă uit pe net după tot felul de concursuri unde aş putea să mă duc şi trebuie neapărat să găsesc următoarea provocare. Aşa am găsit concursul ăsta în Italia, iar în vară o să mă reîntorc la Transcontinental Race, care se va schimba, nu va mai fi din Belgia până în Grecia, cum a fost până acum, ci porneşte din Burgas, Bulgaria, şi ajunge până în Brest, pe malul oceanului Atlantic, în Franţa, în total aproape 4.000 de kilometri. Transcontinentalul ăsta, parcă mi-e şi puţin teamă să spun, este tot un fel de cursă de pregătire pentru anul viitor. În 2020 este anunţat un concurs care o să fie jurul lumii şi de asta mă întorc la asfalt după Kârgâzstan, ca să fie un antrenament de lungă durată pentru un eventual, dacă ajung acolo, concurs în jurul lumii. Partea cea mai grea din fiecare concurs este până ajungi la linia de start. Dacă ajungi acolo, cursa e deja pe jumătate câştigată, mai ai doar jumătate din cursă de făcut", a mai spus Bagoly Levente.

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.