SPORT 24 august 2020

Ultraciclistul Bagoly Levente a luat startul la prima ediţie a concursului Hungarian Divide

de Agerpres | 765 vizualizări

Ultraciclistul Bagoly Levente din Sfântu Gheorghe, care a participat în ultimii ani la mai multe curse de anduranţă, a luat startul la ediţia inaugurală a Hungarian Divide 2020, o cursă de 1.200 de kilometri, cu o diferenţă de nivel de aproape 2.000 de metri.

Bagoly Levente a declarat pentru AGERPRES că obiectivul său pentru acest an era participarea la World by Bike Challenge, o cursă de 29.000 de kilometri în jurul lumii, care, însă, a fost anulată din cauza pandemiei.

Concursul ar fi trebuit să se desfăşoare în perioada iunie-decembrie, cu start şi finish la Paris, dar pentru că planurile s-au schimbat, a decis să participe la Hungarian Divide, care este o cursă self-support.

Tatăl acestuia, Bagoly Miklos, a precizat că la start s-au aliniat peste 100 de ciclişti, iar după prima zi de concurs, Levente se afla în plutonul fruntaş.

Conform regulamentului, concurenţii au la dispoziţie maximum 10 zile pentru a parcurge distanţa de 1.200 de kilometri, străbătând Ungaria de la vest la est.

„După prima zi de concurs a fost pe locul I şi eu cred că va termina cursa în 4-5 zile. Trage tare, că a vrut să facă cursa în jurul Pământului, dar COVID-ul i-a stricat planul“, a spus tatăl acestuia.

Bagoly Levente a absolvit Facultatea de design industrial a Universităţii de Arhitectură din Bucureşti, este designer de profesie şi unul dintre puţinii ciclişti din România care s-au încumetat, până acum, să participe la curse ce însumează mii de kilometri.

În urmă cu aproape trei ani, acesta a participat la ediţia a 5-a a Transcontinental Race, desfăşurată pe ruta Belgia-Grecia, ajungând la finish după 12 zile, 14 ore şi 15 minute, timp în care a străbătut aproape 4.000 de kilometri pe două roţi.

În anul 2018 a încheiat pe locul al doilea Silk Road Mountain Race, desfăşurată în Kârgâzstan, după ce a parcurs 1.725 de kilometri în 9 zile, 3 ore şi 30 de minute, iar în 2019 a trecut al treilea linia de finish la concursul Italy Divide, după ce a pedalat mai mult de 1.220 de kilometri între Napoli şi Lacul Garda.

Tot anul trecut, a parcurs 4.000 de kilometri pe două roţi pe traseul Burgas - Brest în 12 zile şi jumătate.

Sursa foto: Bikepacking Hungary / Facebook

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.