SPORT 30 septembrie 2020

Ultraciclistul Bagoly Levente a făcut turul României pe două roţi, pedalând 2.700 de kilometri în 9 zile

de Agerpres | 1626 vizualizări

Ultraciclistul Bagoly Levente din Sfântu Gheorghe, care a participat în ultimii ani la mai multe curse de anduranţă desfăşurate în străinătate, a făcut luna aceasta turul României pe două roţi, pedalând 2.700 de kilometri în 9 zile.

A fost o experienţă foarte interesantă, spune acesta, pentru că a avut ocazia să ajungă în nişte locuri deosebit de frumoase din toate regiunile ţării, să descopere cultura, arhitectura şi oamenii din aceste zone.

„Încă din luna august, când am participat la Hungarian Divide, am spus voi face turul României şi l-am făcut în 9 zile. Am plecat din Giurgiu şi am străbătut 2700 de kilometri pe marginea graniţei, cu o diferenţă de nivel de 14.000 de metri (...) A fost foarte interesant, România e specială pentru că dacă mergi pe marginea graniţelor prinzi o grămadă de oraşe mari, nu cred că există foarte multe ţări cu astfel de beneficii, să zic, pentru un biciclist. De obicei, oraşele mari sunt mai îndepărtate de graniţe, aici am prins Giurgiu, Constanţa, Tulcea, Galaţi, am intrat şi în Iaşi, Sighetu Marmaţiei, Satu Mare, Oradea, Arad, după aia Drobeta Turnu Severin şi aşa mai departe. Deci, din punctul ăsta de vedere a fost foarte interesant şi faptul că am trecut printr-o grămadă de regiuni ale României unde nu prea am fost până acum şi a fost foarte interesant să văd cum se schimbă de la calitatea drumului, până la cultură şi arhitectură. Era foarte interesant să văd schimbarea asta între timp. Şi chiar am văzut o grămadă de locuri unde nu cred că aş fi ajuns cu altă ocazie, spre exemplu la Rădăuţi Prut, cel mai nordic punct, habar nu ştiu când aş fi ajuns“, a declarat marţi, pentru AGERPRES, Bagoly Levente.

Acesta a menţionat că următorul său plan este să participe, în iarna anului viitor, la o cursă de 1.200 de kilometri în Maroc.

„Săptămâna aceasta va fi ziua mea şi m-am gândit să îmi fac cadou înscrierea la un concurs care va avea loc anul viitor, în luna februarie, în Maroc. Sper să pot să ajung, că nu mai e sigur nimic în lumea asta. Anul trecut a fost organizat prima dată şi nici acum nu pot să-mi răspund la întrebarea de ce nu am participat la prima ediţie. Va fi o cursă asemănătoare cu cea pe care am făcut-o în urmă cu doi ani în Kârgâzstan, 1.200 de kilometri, cu o diferenţă de nivel de 20.000 de metri, în zone foarte ascunse de civilizaţie, prin deşert. Sună foarte palpitant pentru mine“, a mai spus Bagoly Levente.

Absolvent al Facultăţii de Design Industrial a Universităţii de Arhitectură din Bucureşti, Bagoly Levente, în vârstă de 32 de ani, este designer de profesie şi unul dintre puţinii ciclişti din România care s-au încumetat, până acum, să participe la curse ce însumează mii de kilometri.

În urmă cu aproape trei ani, acesta participat la ediţia a 5-a a Transcontinental Race, desfăşurată pe ruta Belgia-Grecia, ajungând la finish după 12 zile, 14 ore şi 15 minute, timp în care a străbătut aproape 4000 de kilometri pe două roţi.

În 2018 a încheiat pe locul al doilea Silk Road Mountain Race, desfăşurată în Kârgâzstan, după ce a parcurs 1.725 de kilometri în 9 zile, 3 ore şi 30 de minute, iar în 2019 a trecut al treilea linia de finish la concursul Italy Divide, după ce a pedalat mai mult de 1.220 de kilometri între Napoli şi Lacul Garda.

Tot anul trecut a parcurs 4000 de kilometri pe două roţi pe traseul Burgas-Brest, în 12 zile şi jumătate, iar luna trecută a câştigat prima ediţie a concursului Hungarian Divide 2020, o cursă de 1200 de kilometri, cu o diferenţă de nivel de aproape 2.000 de metri, trecând linia de finish în mai puţin de cinci zile, mai exact în 4 zile, 23 de ore şi 7 minute.

Toate au fost curse self-support, adică a trebuit să se descurce pe cont propriu, fără o echipă proprie de susţinere.

„Nu cred că e senzaţional ceea ce fac. Multă lume ar putea să facă dacă ar crede în sine“, a mai spus Bagoly Levente.

Sursa foto: Facebook/Bagoly Levente ultra-distance cyclist

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.